Novi preparati za njegu atopične kože

Niske temperature nepovoljno utječu na kožne bolesti, kao što je atopijski dermatitis. Oboljevanje od atopijskog dermatitisa često je u djetinjstvu, ali i kod mnogih odraslih osoba. U čak 90% slučajeva simptomi su suha i crvena koža koja svrbi, a pojavljuju se u prvih 5 godina života.

Iako jedinstveni lijek za atopijski dermatitis nije poznat, učinkovita njega odgovarajućim proizvodima dokazano olakšava simptome i održava kožu mirnom duže vrijeme. Eucerin AtopiControl je dermokozmetička njega za suhu i atopičnu kožu sklonu iritacijama u fazi bez simptoma te akutnoj fazi.

Novost u Eucerin AtopiControl liniji su dva nova preparata za njegu atopične kože. Eucerin AtopiControl sprej protiv podražaja na svrbež trenutno i dugotrajno ublažava svrbež unutar 60 sekundi i do 6 sati. Idealan je za lokalizirani svrbež na tijelu koji je uzrokovan atopijskim dermatitisom, a može se koristiti u akutnoj i neaktivnoj fazi. Sadrži jedinstveni kompleks sastojaka koji suzbijaju osjećaj svrbeža na svim slojevima kože, od vanjskih slojeva do živčanih završetaka, kako bi se koža sklona iritacijama trenutno ohladila i smirila:

  • Mentoksipropandiol hladi kožu i djeluje na osjetnom nivou kako bi se smanjio osjećaj svrbeža
  • SymSitive smiruje kožu i crvenilo i zaustavlja peckanje
  • Polidokanol smiruje kožu smanjujući svrbež na staničnoj razini

Eucerin AtopiControl balzam smiruje svrbež i jača kožnu barijeru. Prikladan je za svakodnevnu njegu i posebno je formuliran za smirivanje i intenzivno hidriranje kože sklone svrbežu i iritacijama. Lagan je, hranjiv i obogaćen “ulje u vodi” formulom i licochalconom A, ceramidima i shea maslacem kako bi se ojačala kožna barijera i ublažila suhoća i svrbež. Nema mirisa, ima laganu, ugodnu teksturu koja se brzo upija, nemastan je i neljepljiv. Pogodan je za odrasle, djecu i bebe starije od 3 mjeseca.