Bajaga i Instruktori za Valentinovo u Hali

Nakon što je mnogo puta bez problema punio Dom sportova, stadion Šalatu ili, primjerice, Arenu, Bajaga, jedan od najvećih rock autora u povijesti ovih prostora svoju će muziku na struju ovaj put dovesti u potpuno novi zagrebački multifunkcionalni centar.

Nakon autorskih uspjeha unutar Riblje čorbe Bajaga se početkom 80-tih odlučuje na solo izlet obilježen sjajnim debi albumom “Pozitivna geografija” i prvim nastupom, upravo u zagrebačkom Kulušiću 12. travnja 1984. godine. Odluka da krene u samostalne vode pokazala se kao jedna od najboljih u glazbenoj povijesti regije jer je praćen Instruktorima samo u prvom desetljeću rada isporučio megauspješna izdanja “Sa druge strane jastuka”, “Jahači magle”, “Prodavnica tajni” i „Neka svemir čuje nemir”. U devedesetima Bajaga i Instruktori prolaze povremene promjene postave, ali status suvereno učvršćuju izdanjima “Četiri godišnja doba”, “Muzika na struju” i “Od bižuterije do ćilibara”, a muzika puna optimizma i dalje uspjeva preći granice nekadašnje države. Svoju pozitivnu glazbenu misiju nastavljaju i u 21. stoljeću, između ostalog, albumima “Zmaj od Noćaja”, “Šou počinje u ponoć”, “Daljina, dim i prašina” i prošlogodišnjim, izvrsnim, „U sali lom“. Stvorivši neke od bezvremenskih pjesama, poput „Sa druge strane jastuka“, „Tišina“, „Verujem – ne verujem“, „Život je nekad siv nekad žut“, „Plavi safir“, „Godine prolaze“, „Kad hodaš“, „Zažmuri“, „U sali lom“, „Lepa Janja, ribareva kći“, „Moji drugovi“, „Ti se ljubiš“, „Tamara“, „Dvadeseti vek“ ili „Muzika na struju“ Bajaga je sa svojim Instruktorima prodao više od impresivnih pet milijuna nosača zvuka i bez problema se do danas zadržao na vrhu najvećih i najpopularnijih glazbenika u Hrvatskoj.

Stoga nije niti čudo da je upravo Bajagi ponuđeno odsvirati prvi koncert u Hali, novom multimedijalnom i multifunkcionalnom meeting pointu Zagreba smještenom u Heinzelovoj 96a, na potezu između Vukovarske ulice i Slavonske avenije. Klub, koncertna dvorana i kongresni centar u jednom obuhvaćaju zatvoreni prostor kapaciteta gotovo 3500 posjetitelja te dvorišni prostor od dodatnih nekoliko stotina kvadrata.

Ulaznice u prodaju kreću od danas po cijeni od 110 kn koja će biti na snazi do 15. siječnja. Od 16. siječnja do 13. veljače cijena će im iznositi 130 kn, a na dan koncerta 150 kn. U ponudi je i veoma ograničen paket koji uključuje dvije ulaznice i parkirno mjesto unutar dvorišta Hale po cijeni od 230 kn.
Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13), Dancing Bear (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), prodajna mjesta Entria, kao i www.entrio.hr.