Srcem Lionsa za Antoniju

Empatija, humanst i pomaganje onima kojima je to najpotrebnije već su niz desetljeća misija Lions kluba Zrinjevac iz Zagreba. Tradicionalni godišnji koncert jedan je od najvažnijih humanitarnih događanja u organizaciji ovog ženskog Lions kluba, a ovogodišnji koncert, 21. po redu, ima posebno plemeniti cilj. Glazbenica Gabi Novak i pijanist Matija Dedić, u subotu 23. studenoga u 20 sati u Preporodnoj dvorani Narodnog doma HAZU nastupit će za teško stradalu mladu djevojku Antoniu Tamburin. Lions klub Zrinjevac najavljuje emotivnu glazbenu večer zajedništva, empatije i međusobnog pomaganja, uz poseban glazbeni repertoar.

Prihod od koncerta kao i od domijenka koji će uslijediti, Lions klub Zrinjevac darovat će za pomoć članici Leo kluba Poreč i Leo Distrikta Hrvatska, sedamnaestogodišnjoj Antoniji Tamburin iz Poreča. Ova mlada djevojka proteklog je ljeta doživjela tešku prometnu nesreću u kojoj joj je poginuo otac, a i sama je pretrpjela vrlo teške ozljede. Prihod od koncerta namijenjen je za potrebe njenog liječenja, rehabilitacije i nabavke ortopedskih pomagala.

Dragoj Antoniji želimo za se čim prije, koliko je to moguće, oporavi od traume koju je doživjela te se nadamo da će joj u tome pomoći i naša skromna donacija.“ – istaknula je predsjednica Lions kluba Zrinjevac, Sanja Jakopčić Car.

Uz organizaciju humanitarnog koncerta, Lions klub Zrinjevac podržao je i već održanu humanitarnu akciju Svjetla dobrote koja se u listopadu u organizaciji Lions kluba Poreč održala za Antoniu. Tom prilikom darovali su 750 lampiona koji su u prisustvu brojnih Antonijinih sugrađana pušteni u zvjezdano nebo iznad Poreča. Humanitarnom akcijom za pomoć Antoniji tada je prikupljeno 52 tisuće kuna.