Božićna bajka operne dive Antonelle Malis za osobe bez glasnica

Zamislite život bez glasa, bez mogućnosti izražavanja svojih misli, osjećaja i potreba. Ovo je svakodnevna stvarnost za laringektomirane osobe, a upravo za njih sopranistica Antonella Malis priprema poseban koncert Božićna bajka – Glasom od srca za osobe bez glasnica. Koncert će se održati u četvrtak, 28. studenog od 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, a dio prihoda od prodaje ulaznica te donacije namijenjeni su Klubu laringektomiranih Zagreb.

‘’Namjera ovog koncerta jest podizanje svijesti o važnosti i odgovornosti prema glasu; zvuku kojeg dobijemo kao poklon rođenjem. To je prostor za izražaj, mogućnost i sposobnost da iznosimo sebe u svijet. Zvuk, glas stvaraju prostor u kojem živimo, u kojem se izražavamo, postojimo i kreiramo. Sve što sam u životu napravila, prijateljstva, koncerti, ceste, putovanja i emocije koje sam kroz pjesmu ili razgovore u životu izmijenila s drugim ljudima; zahvaljujem od srca svome glasu!’’ – izjavila je ususret koncertu operna diva Antonella Malis.

U posebnom dvosatnom programu Antonella će pjevati omiljene božićne pjesme i time najaviti najsretniji blagdan u godini. Uz božićne, Antonella će izvesti i svoje prepoznatljive crossover hitove popularnih pjesama. Velika dvorana Hrvatskog glazbenog zavoda bit će ukrašena prepoznatljivim božićnim motivima za što je zaslužna Tanja Medanić, hrvatska dizajnerica interijera i reljefne teksture zidova koja živi i radi u Houstonu u Americi. Antonelli će se na pozornici pridružiti i zbor laringektomiranih Optimisti, glazbenica Danijela Pintarić, pijanistica Katarina Krpan te gost iznenađenja.

‘’Hrvatska zajednica laringektomiranih s članovima radi kroz klubove. U Hrvatskoj ih ima 11, a najstariji je onaj zagrebački koji ove godine obilježava 45 godina djelovanja. Kroz klubove se pokazuje članovima kako unatoč gubitku grkljana živjeti normalan život, a jedan od načina je kroz zbor Optimisti sastavljen od laringektomiranih koje čak ni nedostatak glasnica nije spriječio da pjevaju. Veselimo se što ćemo zapjevati uz Antonellu i pokazati da ljubav prema glazbi ne poznaje granice!” – objašnjava osnivačica i voditeljica zbora Tamara Živković Ivanović.

Antonellina Božićna bajka spojit će glazbu, prijateljstvo i pomaganje drugima, a ugođaj će upotpuniti večera za sve posjetitelje. Ulaznice za koncert koji uključuje večeru po cijeni od 320 kuna mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda od ponedjeljka do petka od 18 do 20 sati. Koncert se održava u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba.