Bocelli nominiran za Grammy za najbolji tradicionalni pop album

Talijanski tenor nominaciju je dobio za posljednji album ‘Si’ koji je zasjeo na prvo mjesto Billboardove liste, a do sada ga je prodao u više od milijun primjeraka diljem svijeta.
Osjećam se fantastično jer je ova nominacija dokaz kako između mene i američke publike postoji velika ljubav koja traje više od 20 godina. Ovo je izvanredna prilika da se zahvalim mojim obožavateljima i svima koji su vjerovali u mene od prvog dana“ rekao je Bocelli. Ovaj umjetnik svjetskog glasa trenutačno je na američkoj turneji koja će vrhunac doživjeti dvodnevnim nastupom u njujorškom Madison Square Gardenu krajem godine, a potom kreće I na europsku turneju u sklopu koje će posjetiti i Sloveniju.

Bocelli će u organizaciji Star produkcije nastupiti u ljubljanskoj dvorani Stožice i to uoči Dana žena, 07. ožujka 2020. godine. Na koncertu će predstaviti upravo album posljednji album, koji uključuje suradnje s Edom Sheeranom, Duom Lipom, Joshom Grobanom, Aidom Garafulinom te duet sa sinom Mateom. Upravo duet sa sinom, koji je čim je izašao, postao svjetski hit, do sada je skupio više od 60 milijuna pregleda na You Tubeu.
Nedavno je objavio specijalno izdanje “Si Forever” na kojem se nalaze dueti s Ellie Goulding te Jennifer Garner. Bocelli je također ove godine dobio i međunarodnu nagradu Variety za posebna dostignuća u glazbi.
Ovo je bilo čarobno glazbeno iskustvo I presretna sam što me Andrea odabrao za ovaj duet jer sam velika ljubiteljica klasične glazbe I ljubavnih pjesama“ izjavila je Goulding.

Andrea je jedan od najcjenjenijih tenora na svijetu koji se može pohvaliti nastupima pred trojicom Papa, četiri američka predsjednika, britanskom kraljevskom obitelji, a koncerte je imao i u njujorškom Central parku, londonskom Royal Albert Hallu, ispred egipatskih piramida i ispod Eiffelova tornja u Parizu. Također surađivao je s nekim od najvećih imena današnjice poput Celine Dion, Jennifer Lopez, Tonyja Bennetta, Christine Aguilere, a osim Zlatnog globusa dobitnik je sedam klasičnih Brit nagrada te ponosan vlasnik zvijezde na holivudskoj Stazi slavnih.
Tenor, čiji upečatljiv glas sa širokim pjevačkim rasponom mnogi smatraju glasom novog milenija ponovno priprema veličanstveni nastup, a ulaznice za koncertni spektakl, koji će se održati 07. ožujka. 2020. u ljubljanskoj dvorani Stožice mogu se kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.