Razigrana prometna jesen u SOS Dječjem selu Lekenik

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik ove će jeseni imati novu veselu zanimaciju. Naime, Zaklada „Hrvatska za djecu“ u suradnji s tvrtkom Xplorer razveselila je brojne mališane šarenim romobilima koje su odmah isprobali. Neposredno prije prve vožnje mališani su s velikim zanimanjem slušali predavanje iz sigurnosti u prometu na cestama te važnosti korištenja zaštitnih kaciga prilikom vožnje romobila i bicikala.

Djeci smo predstavili na koji način sigurno sudjelovati u prometu kao vozači romobila. Oni se smatraju pješacima u prometu, stoga je važno paziti na ostale sudionike u prometu kako ne bi došlo do kontakta između njih na romobilu i drugih pješaka. Također, važno je da se ne kreću prebrzo da mogu pravovremeno reagirati na ostale distraktore u prometu, da se ne preplaše nekog vozila, da ne padnu. Kaciga nije obavezna oprema ali zbog sigurnosti korisnika romobila poželjno ju je koristiti u prometu.” – izjavio je Mario Tkalčić, policijski službenik za prevenciju u cestovnom prometu iz policijske postaje u Sisku koji je održao predavanje.

Romobile je SOS Dječjem selu Lekenik darovala tvrtka Xplorer koja godinama razvija brand iza kojeg stoji promocija zdravog načina života te i unaprjeđenje kvalitete života redovitom tjelesnom aktivnosti na otvorenim i u zatvorenim prostorima. Zaštitne kacige darovala je tvrtka Keindl sport.

Sretni smo da Zaklada „Hrvatska za djecu“ postaje prepoznata i sa strane donatora kao adresa koja će primljenu donaciju znati uputiti doista onim potrebitima. Pitomo okruženje Lekenika, daleko od gradske vreve, ulijeva nam sigurnost da djeca u vožnji doniranih romobila mogu uživati sigurno, a za njihovu dodatnu sigurnost osigurali smo i predavanje prometnog policajca o sigurnosti u prometu!“- rekla je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

Slobodni trenutci od školskih obaveza ovih će dana mališanima u Lekeniku zasigurno biti zabavni i aktivni.