Odigran 3. humanitarni teniski turnir parova Colours of Tennis

Humanitarni teniski turnir parova Colours of Tennis i ove je godine privukao zanimljiva poznata lica i građane koji su prošle subote odmjerili snage na teniskim terenima Aminess Maestral Hotela. Turnir je ponovno organiziran s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju radiološkog uređaja za Dom zdravlja u Umagu, a za organizaciju se pobrinuo klaster sjeverozapadne Istre.

Program je započeo točno u podne otovorenjem uz plesnu skupinu Alpha Fit iz Umaga, a mečevi su igrani sve do večernjih sati. Ove godine najvještijima s reketom i na terenu pokazali su se Miro Ungar i Ivan Pauletić koji su osvojili prvo mjesto.

Miri Ungaru je ovo čak treći nastup na ovom humanitarnom turniru i drugo osvajanje prvog mjesta. Na svom Facebook profilu objavio je mnogo fotografija uz koje je napisao: „Bilo mi je veliko zadovoljstvo igrati u paru sa sjajnim partnerom Ivanom Pauletićem s kojim sam i osvojio prvo mjesto u turniru parova! Krasan dan i isto takvo druženje s kolegama tenisačima“, a na dodjeli nagrada pozvao je sve ljubitelje tenisa da se iduće godine odazovu u što većem broju.

U finalu su prvoplasirani bili bolji od Dubravka Šimenca i Marina Filiplića, dok su treće mjesto zauzeli Lubos Joska i Zdenek Kerber. Utješni meč odigrali su Berislav Blažević iz Parnog valjka i naš poznati fotograf Damir Hoyka sa svojim partnerima. Svi igrači zaslužili su čestitke, kao i oni koji su u tomboli turnira osvojili nagrade sponzora.

Nakon dvadesetak godina sam ponovno primio reket u ruke i odazvao se ovoj prekrasnoj humanitarnoj akciji. Osobno sport doživljavam kao odličan način povezivanja ljudi, tako da mi je drago vidjeti kako su podršku ovom projektu dale i privatne i javne tvrtke, a natjecatelji bili iz najrazličitijih profesionalnih miljea. Uživao sam u turniru, pozitivnoj atmosferi i prekrasnom danu“, istaknuo je Damir Hoyka.

U pauzi su igrači, predstavnici medija, sponzora, kao i navijači mogli uživati u ukusnom Pasta Partyju uz dobru kapljicu istarskog vina, dok su igrači na raspolaganju tijekom turnira imali Snack point s grickalicama, voćem i vodom.

Nagrade najboljima uručili su dogradonačelnik Grada Umaga Mauro Jurman te direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada Vesna Ferenac, dok su se za izvlačenje sretnih dobitnika i podjelu tombole pobrinuli Goran Marić iz TK Team Umag i Jelica Panić iz Plave Lagune.

Više informacija moguće je pronaći na web stranici Colours of Istria, kao i na Facebook događaju Colours of Tennis 2019.