Noć hrvatskog tenisa u Zagrebu

Hrvatski tenisači godinama nam daju razloga za sreću i osjećaj ponosa. Svojim su sportskim uspjesima zadužili domovinu, a sada ćemo im odati priznanje na Noći hrvatskog tenisa koju u petak, 13. rujna u zagrebačkom hotelu Westin organizira Hrvatski teniski savez. Tijekom te večeri prisjetit ćemo se svih najvećih trenutaka hrvatskog tenisa, osvajača Grand Slamova, olimpijskih medalja, osvajača Davis Cupa 2005. i 2018. Dodijelit će se priznanja i nagrade, te priznanja za životno djelo.

Na inicijativu sadašnjeg saziva Upravnog odbora prvi put se organizira Noć hrvatskog tenisa, na kojoj ćemo obilježiti i prisjetiti se svih najznačajnijih trenutaka hrvatskog tenisa i brojnih dostignuća kojima se svi ponosimo. Veseli nas i ponosni smo što ćemo na toj večeri okupiti sve naše tenisače i tenisačice, te imati priliku zahvaliti se svima što su učinili za svjetski i hrvatski tenis i njegovu promociju!“ – izjavila je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Hrvatska teniska reprezentacija prije godinu je dana po drugi puta u povijesti osvojila Davis Cup. Ova nas je pobjeda uvrstila u deset reprezentacija svijeta koje su ovo prestižno natjecanje osvojile više od jednog puta. Osvajači posljednjeg Davis Cupa Borna Ćorić, Franko Škugor, Ivan Dodig, Marin Čilić, Mate Pavić, Nikola Mektić i Viktor Galović podijelit će s nama ne tako davna sjećanja na ovaj povijesni uspjeh hrvatskog sporta.

Noć hrvatskog tenisa prilika je i za priznanje onima koji su nas sportskim uspjesima učinili ponosnima i sretnima, a ime naše domovine pronijeli svijetom. Bit će uručena priznanja za životno djelo, Grand Slam pobjednicima, Davis Cup pobjednicima, osvajačima olimpijskih medalja, a svakako nećemo zaboraviti ni juniore.

Osim sadašnjih i bivših tenisača i tenisačica, te teniskih djelatnika, na Noći hrvatskog tenisa bit će i osobe iz društvenog života, te brojni sportski djelatnici. Ovaj događaj ima i humanitarnu notu pa će tako sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran u svrhu razvoja mladih talentiranih tenisačica i tenisača koji nemaju dovoljno sredstava za samostalan sportski razvoj. Noć hrvatskog tenisa uistinu je jedna od rijetkih prilika kada na okupu možemo vidjeti naše najveće teniske zvijezde koje će biti u društvu legendi ovog sporta kao i ostalih kolega.