Kreativne ideje za doručak? Da, uz Nestlé žitarice

Asortiman Nestlé žitarica ove je godine obogaćen s dva nova proizvoda – Nesquik Cocoa Crush i Lion Wild Crush hrskavim jastučićima s neodoljivim punjenjem. Ukusni noviteti zasigurno će osvojiti brojne poklonike kako kvalitetnim nutritivnim vrijednostima, tako i bogatim okusima dobro poznatih brendova. Za uravnotežen doručak djeteta, koji budi maštu i poziva na kreiranje novih kombinacija s mlijekom i voćem, tu je Nesquik Cocoa Crush. Hrskavi jastučići čokoladnog okusa s kakao punjenjem te dodatkom vitamina i minerala sigurno će razveseliti mališane i učiniti njihov doručak još zabavnijim. Za obožavatelje popularnih Lion proizvoda tu su Lion Wild Crush žitne pahuljice s kremastim punjenjem od čokolade i karamele u hrskavom jastučiću. Novi proizvodi obogaćeni su vitaminima B grupe i mineralima: željezom i kalcijem.

Iako je doručak najvažniji obrok u danu, često ga se zaobilazi u širokom luku ili se jedu brzo pripremljene namirnice „s nogu”. Međutim, uloga doručka je iznimno važna jer njime unosimo u organizam energiju i esencijalne hranjive tvari za dan pred nama. Za dobar početak dana za cijelu obitelj tu su žitne pahuljice koje, uz sjajan okus, u kombinaciji s mlijekom ili jogurtom opskrbljuju tijelo cijelim nizom hranjivih tvari, uključujući ugljikohidrate, bjelančevine, masti, šećer, vlakna te nekoliko vitamina i minerala. Odaberete li žitne pahuljice s cjelovitim zrnom, zadovoljavate još više potreba organizma.

Znamo koliko je našim potrošačima važna prehrana njihove obitelji, a pogotovo najmlađih članova. Roditeljima je posebno važno ujutro djeci pružiti hranjiv i ukusan obrok, jednostavan za pripremu. Želimo doručak učiniti što boljim, stoga neprekidno ispitujemo recepture i nove načine kako ih poboljšati. Na ovaj način možemo biti sigurni da su naše žitne pahuljice uvijek u skladu s potrebama naših potrošača, koji od sada mogu uživati u uzbudljivim okusima i kombinacijama Nesquik Cocoa Crush i Lion Wild Crush hrskavih jastučića s ukusnim punjenjem” – izjavila je voditeljica robne marke Marina Vukoje, Nestlé Adriatic.

Kako unijeti više cjelovitih zrna žitarica u prehranu djeteta?
• čitajte deklaracije, provjerite piše li na pakiranju riječ „cjelovito zrno“
• zamijenite bijeli kruh, rižu i tjesteninu integralnim varijantama s cjelovitim zrnom
• za doručak/večeru pripremite djeci žitne pahuljice s cjelovitim zrnom
• obratite pažnju na logotipe i natpise koji ističu da se radi o proizvodima s cjelovitim zrnom
• kako bi se potrošačima olakšala potraga za željenim proizvodima, na pakiranjima Nestlé žitarica istaknute su zelena traka i kvačica uz simbol cjelovitog zrna kao jamstvo da proizvod sadrži najmanje 8 grama cjelovitog zrna po porciji, odnosno da je cjelovito zrno najzastupljeniji sastojak.