33. Dani piva uz bogat festivalski program i besplatan kamp

Osim što je poznat kao grad na četiri rijeke, zahvaljujući brojnim festivalima, događanjima na otvorenom te aktivacijama tijekom godine, Karlovac sve više postaje grad prepoznatljiv po promociji kulture i kreativnosti. Upravo to potvrđuju već dosad objavljena imena izvođača 33. karlovačkih Dana piva poput Elementala, Psihomodo Popa, Prljavog kazališta, Vojka V, Urbana&4, Pips, Chips & Videoclipsa i mnogih drugih. Ovogodišnji Dani piva odlučili su svojim sugrađanima, ali i njihovim gostima, predstaviti urbanu scenu grada, a mladi glazbenici, grafiteri i drugi ulični performeri dobit će jedinstvenu priliku prezentirati svoje radove na nekoliko poznatih gradskih lokacija od 30. kolovoza do 3. rujna za vrijeme održavanja festivala.

Bogat program bit će sastavljen od uličnih umjetnika koji će tijekom festivala oslikavati neke od javnih gradskih površina. Kako spojiti tradiciju i modernu umjetnost pokazat će ekipa mladih kreativaca Graffiti na Gradele koja će Karlovčanima predstaviti jedinstvene gradske murale, a sve s ciljem urbanizacije grafiterske te hip-hop scene.

Ulične izložbe, raznolika gastronomska ponuda te posebno Festivalsko pivo dio su atmosfere Dana piva, a za potpuni doživljaj posjetiteljima će po prvi put biti dostupna i opcija smještaja u kampu. Kampiranje posjetiteljima pruža mogućnost da borave u Karlovcu svih pet festivalskih dana te da istraže brojne turističke i prirodne atrakcije grada i okolice. Desperados kamp će biti smješten kod skakaonice na Foginovom kupalištu na rijeci Korani, najljepšoj gradskoj plaži. Organizacijom festivalskog kampa karlovački Dani piva ustrajni su u cilju da se približe mladoj, urbanoj publici željnoj novih festivalskih iskustava te upoznavanja s lokalnim običajima, gastro scenom i kulturom življenja. Koncertnim i kreativnim programom, kampiranjem te brojnim popratnim sadržajima jača se duh povezanosti festivala, Karlovčana i posjetitelja, a za prvu godinu broj mjesta za kampiranje ograničeno je na 50 šatora. Sam centar grada te sve festivalske pozornice nalazit će se na manje od 10 minuta šetnje, a korištenje kampa je, kao i sva druga događanja u sklopu Dana piva, besplatno!

Organizator ovogodišnjih Dana piva je Grad Karlovac. HEINEKEN Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko generalni je sponzor Dana piva, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o programu manifestacije te novostima u ponudi možete pronaći na službenoj internet stranici https://www.danipiva.net/ te na Facebook i Instagram profilima manifestacije.