Vruće radno ljeto atraktivnih hrvatskih odbojkašica

Najatraktivnije hrvatske sportašice – odbojkaške reprezentativke prvi dan ljeta provode radno. Ovog vikenda igraju Final Four Europske zlatne lige u Varaždinu, no u slobodnim trenucima s nama su podijelile razmišljanja o ljetu i morskim guštima.
Moje idealno ljeto je uz dobru šalicu kave i knjigu u ruci. Mir, opuštanje i trenuci uz obitelj odlike su mog savršenog ljeta. S obzirom na dugačku i često turbulentnu sezonu, ljeto je vrijeme za odmor i pravo opuštanje. Ljeto ne mogu zamisliti bez dobre knjige, kreme za sunčanje i dobrog društva!“ – izjavila je Osječanka Beta Dumančić kojoj je kao omiljena ljetna destinacija Dalmacija.

Naporni tempo priprema i izvrsna igra u prvom dijelu Europske zlatne lige zasigurno će ostaviti traga i umora na našim reprezentativkama. Bile su najbolje u skupini, a u Varaždinu uz njih ovaj vikend igraju i Španjolska, Češka i Bjelorusija.

Ukoliko naše djevojke uđu u finale, koje se igra u subotu, kvalificirat će se na FIVB World Challenger u dalekom Peruu. Jedna od naših najboljih igračica Sanja Gamma veseli se kratkom odmoru koji slijedi nakon toga: „Pošto je ovo ljeto uglavnom radno nemam puno vremena za odmor ali srećom živim na moru pa iskorištavam svaku slobodnu minutu da se kupam i sunčam. Sa suprugom volim malo pobjeći negdje, tako smo se prošlo ljeto zaletjeli na Pag i proveli predivnih 5 dana u glampingu koji mi je otkriće. Idealno ljeto za mene je definitivno opuštanje na plaži s mužem, večernje šetnjice i večerice uz dobro društvo i glazbu. Zvuči ludo ali ljeti ne mogu bez odbojke na pijesku, svog malog nećaka i dobrog para sunčanih naočala te ulja za sunčanje da se što vise potamni u kratkom periodu!“

Kratki sedmodnevni odmor uvertira je za pripreme koje će se održati u Osijeku od 8. srpnja do 12. kolovoza. Zgodna reprezentativka Lucija Mlinar uskoro dolazi u Zadar: „Mojih tjedan dana mora provest ću s najboljom prijateljicom. Veselim se posebno ribi na gradele i morskim plodovima. Isplovit ćemo i na Kornate te jedan dio vremena posvetiti ronjenju!“. Njena kolegica Rene Sain vratit će se u rodni Poreč: „Nakon cijelog dana na plaži za društvo ću pripremiti moje čuvene škampe na buzaru. Svaki trenutak uz more za mene je pravi odmor i punjenje baterija!

Dok su samo mislima na moru, ovaj su vikend u Varaždinu koji se pokazao kao sjajan domaćin, a Varaždinci kao izvrsna podrška našim reprezentativkama. Navijanje s tribina sigurno će pomoći seniorkama da podignu trofej pred domaćom publikom. Djevojke večeras u 19 sati igraju polufinalni susret protiv Španjolske, dok se utakmica za treće mjesto igra u subotu u 16, a finale u 19 sati. Ulaz na sve utakmice je besplatan, a televizijski prijenos uživo je na Arena Sportu.