Uspješno završeno deseto izdanje Sirius Opena

Finale desetog izdanja međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open powered by Pharmakon održano je jučer na terenima Tenis centra Maksimir. U borbi za titulu najboljeg sudjelovao je rekordan broj prijavljenih iz cijelog svijeta, a ovogodišnji je turnir izazvao najveći interes do sad. Sudionici su se natjecali u šest kategorija, dok je Hrvatsku predstavljalo ukupno pet natjecatelja.

Za prvo mjesto u muškoj kategoriji borili su se favoriti turnira. Nakon dugog meča, pobjedu je odnio Amerikanac Casey Ratzlaff, a borbu za zlato mu je otežao Alexander Cataldo (CHI). U kategoriji muških parova tron su zauzeli Talijani Silviu Culea i Ivan Tratter. Johana Martinez iz Kolumbije odnijela je zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji, a zajedno s Polinom Shakirovom iz Rusije, zauzela je prvo mjesto u ženskim parovima. U kategoriji kvadriplegičara najbolji je bio Alexandru Flavian Craciun iz Rumunjske, dok je s Becky Coleman, u parovima osvojio i drugo zlato desetog Sirius Opena.

Finale je bilo jako teško, nije lako pobijediti ovako dobrog tenisača. Ova nagrada mi puno znači, pogotovo kada ju teško osvojim. Veselim se idućoj godini i pozivam sve da se prijave, bitna je samo dobra volja. Hvala još jednom svim organizatorima na ovom predivnom turniru“ – rekao je ovogodišnji pobjednik Casey Ratzlaff.

Vrhunska organizacija, sve veći broj sudionika, prijateljski duh koji vlada na turniru te brojni posjetitelji koji bodre svoje favorite i podržavaju turnir pridonjeli su tome da se Sirius Open zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom.

Iznimno mi je drago što je ove godine broj sudionika najveći do sada, te nam je to dodatna potvrda kako je Sirius Open zasluženo među najboljim turnirma u svijetu kada je u pitanju tenis za osobe s invaliditetom. Zaista smo se svi sjajno zabavili i uživali u odličnoj igri. Posebno bih se zahvalio cijelom timu i svim volonterima bez kojih organizacija turnira ne bi bila moguća. Vjerujem da će broj natjecatelja i posjetitelja dogodine biti još i veći, te se svi radujemo novom izdanju turnira“, izjavio je direktor turnira Bojan Kovač.

Važnost turnira su tijekom godina prepoznali i brojni hrvatski tenisači te su tako i ove godine turnir podržali Borna Ćorić i Donna Vekić.

Sirius Open je dio UNIQLO Wheechair Tenis Toura, te predstavlja Hrvatsku kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. U kalendaru ITF-a Sirius Open nalazi se u kategoriji ITF Future series te se uvijek isticao kao mjesto ne samo vrhunskog tenisa u kolicima, nego i bogatog popratnog programa te sjajne atmosfere.

Više informacija o samom turniru dostupno je na službenoj web stranici te Facebook stranici Sirius Open.