Predstavljen Jaguar I-Pace, prvi potpuno električni SUV

Tvrtka Wallis Adria d.o.o., generalni distributer za Jaguar i Land Rover vozila u regiji, hrvatskim je novinarima u Mokricama predstavila Jaguar I-Pace, prvi potpuni električni SUV visokih performansi.

U prostoru nekadašnjeg srednjovjekovnog dvorca Mokrice, koji je danas prenamijenjen u boutique hotel visoke kategorije, novinari su prisustvovali konferenciji za medije, nakon koje su uživali u testnim vožnjama Jaguar vozila.

I-PACE, prvi električni Jaguarov model, atraktivnog je izgleda, a odlikuju ga održive performanse sportskog vozila, umjetna inteligencija (AI) te praktičnost SUV-a s pet sjedala, postavljajući marku Jaguar kao predvodnika revolucije električnih vozila. Implementacijom pametnih tehnologija, prvenstveno novom tehnologijom električnih baterija sa strukturom projektiranom kako bi se optimizirale performanse, aerodinamičnost i unutrašnjost, I-PACE čine istinskim Jaguarom i električnim vozilom potpuno fokusiranim na vozača.

Na renomiranom natjecanju „European Car of the Year“, koje se održava od 1964. godine, Jaguar I-Pace proglašen je najboljim europskim automobilom u 2019. godini, dok je na tradicionalnom izboru za „World Car of the Year“ u New Yorku osvojio prestižnu titulu najboljeg svjetskog automobila 2019. godine. Uz to, pobjedu je odnio i u dvjema specifičnim kategorijama: za najbolji dizajn i za „najzeleniji“ automobil, odnosno vozilo s najboljim ekološkim karakteristikama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *