Borghesia na Ljetu u MSU

Kultni slovenski electro rock sastav osnovan 1982. godine u Ljubljani na temeljima kazališne grupe Theatre FV- 112/15 – čiji je polivalentni diskurs uključivao i ne-glazbene izražajne oblike – između ostalog i video-art te fotografiju dolazi u Zagreb, na kultno Ljeto u MSU.
Zabranjene teme, tabui – seksualni i socijalni – pitanja nadzora i represije – za Borghesiju su prostor inspiracije i trajnog interesa. Nakon objavljivanja albuma „Pro Choice“ 1995. godine, napravili su dugogodišnju diskografsku pauzu, ali – na veliku sreću svoje publike – bend se iznova okupio 2009. godine, kada je izišla i kompilacija „20th Century – Selected Works“. Njihova glazba osamdesetih godina nastala je kao politički underground, dok je danas njihovo stvaralaštvo fokusirano na globalne društvene probleme, te profit kao osnovni problem današnjice, kojem konfrontiraju ljudsko u čovjeku – u njegovom najelementarnijem smislu.

Pored Borghesie, na Ljetu u MSU možete pogledati i izložbu, poslušati književna čitanja, pogledati film ili uživati u performansima.

Vidimo se na krovu MSU.