KFC mijenja slogan kompanije

„It’s Finger Lickin’ Good“ ili „Za prste polizati“ je slogan koji je već 64 godine svjetski poznati sinonim lanac brze hrane KFC. Međutim, stajalište kompanije je da u vrijeme pandemije poticanje gostiju da poližu prste nakon konzumacije slasnih komada hrskave piletine, nije najbolja ideja. Stoga je donesena globalna i povijesna odluka o privremenom obustavljanju korištenja slogana „It’s Finger Lickin’ Good“ u marketinškim porukama.

Pohvalna je činjenica da je KFC uspio držati se jednog slogana više od pola stoljeća, bez obzira na sve promjene situacija i uvjeta. Kako je to uspjelo? Jedino valjano objašnjenje za ovu jedinstvenu situaciju je da slogan govori istinu. Jednostavno, KFC piletina je za prste polizati. Nakon ukusne porcije piletine, polizati prste mnogima dođe prirodno, jer i sama pomisao da jedan djelić savršeno pripremljenog KFC obroka bude bačen je neprihvatljiva.

Danas, ovaj povijesni slogan, iako točan, prestaje biti pogodan trenutnoj situaciji. Tekuća godina je iznimno zahtjevna, kao nikada prije. Natjerala je čovječanstvo da se suoči s novim izazovima. Upravo zbog tog razloga KFC je odlučio uzeti privremenu pauzu od korišenja slogana po kojima je godinama bio poznat u marketinškim porukama, a sve s ciljem kako bi zaštitio svoje kupce.

„KFC se nalazi u jedinstvenoj poziciji – ima legendarni slogan koji ne pristaje trenutnoj situaciji. Iako se poznati slogan stavlja na pauzu, hrana koju vole mnogi ljudi diljem svijeta ostaje nepromijenjena“, kaže Cathertine Tan-Gillespie, globalna direktorica marketinga KFC-a.

U budućnosti će KFC nastaviti posluživati hranu koja će obraniti stari slogan i biti u punom značenju slogana „za prste polizati“. KFC brine o najvišoj razini usluge, posluživanja i osigurava najviše higijenske standarde za goste i zaposlenike. Piletina se uvijek priprema na temperaturi višoj od 170oC te je odmah spremna za konzumaciju bez kontakta od strane zaposlenika iako oni redovito dezinficiraju ruke. Sva su dosadašnja pravila još više postrožena od samog početka pandemije, pa tako KFC redovito dezinficira vrećice, POS uređaje i blagajne. Pored toga, KFC gostima omogućena je dostava hrane iz restorana, putem svih partnera za dostavu na području Hrvatske, na njihovu željenu adresu kao i beskontaktna dostava. Svoje hrskave zalogaje gosti mogu također preuzeti i na “Drive Thru” lokacijama.

U međuvremenu se na KFC-ovim društvenim mrežama pojavljuju šaljivi video materijali koji prekrivaju dio slogana koji se odnosi na “Za prste polizati”. Uskoro će KFC predstaviti i nagradnu igru za ovu aktivnost, kojom će se dodatno motivirati pratitelji na KFC Hrvatska društvenim mrežama na Facebook i Instagram profilima.

I na kraju za najvjernije kupce KFC-a, riječ ohrabrenja – bez brige, legendarni slogan će se vratiti. Točno u trenutku kada situacija postane povoljnija. Za one koji ne znaju jesti KFC piletinu bez da poližu prste, savjetujemo da prije jela temeljito operu ruke!