Torta od sira i bundeve koja ne zahtijeva pećnicu

sira i bundeve

Bundeva je službeno prava jesenska namirnica koja se može koristiti i za slatkiše i za ukusna slana jela. Međutim, ovaj put ćemo se usredotočiti na nešto slatko. Donosimo recept za tortu od sira i bundeve koja ne zahtijeva nikakvo pečenje ni kuhanje.

Sastojci:
  • 210 g mrvica graham krekera
  • 120 g rastopljenog maslaca
  • 680 g krem sira
  • 240 ml slatkog vrhnja
  • 120 g šećera u prahu
  • 340 g pirea od bundeve
  • 1 mala žličica mljevenog cimeta
  • 1 mala žličica vanilije
  • slatko vrhnje za posluživanje
Priprema:

U zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera s rastopljenim maslacem i dobro promiješajte da se sjedini, a zatim smjesu prebacite u kalup u kojem će stajati cheesecake. Podloga treba biti ravna s oko 2 cm prostora sa strane.

U velikoj zdjeli pomiješajte krem sir sa slatkim vrhnjem i dobro ih miješajte (oko 3-4 minute) dok se smjesa ne sjedini. U smjesu dodajte šećer, pire od bundeve, cimet i vaniliju te miješajte dok smjesa ne postane glatka i glatka.

Smjesu stavite na koru, sve prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 6-8 sati ili preko noći. Ukrasite šlagom i poslužite.

Dobar tek!

Izvor: Ženski magazin, Foto: Freepik