Ovog Uskrsa napravite uskršnja gnijezda od čokolade i oduševite svoje goste
Uskrs donosi radost, okupljanje obitelji i pripremu blagdanskog stola punog tradicionalnih delicija. Dok se dan bliži, počinje planiranje—od kupovine namirnica, ukrašavanja doma, do biranja savršenog recepta za slatki završetak svečane gozbe.
Od farbanja jaja do pripreme ručka, nije lako pripremiti sve za veliki broj ljudi. No, kada je u pitanju desert – oni mogu biti veliko olakšanje. Ovog Uskrsa napravite uskršnja gnijezda od čokolade i oduševite svoje goste. Osim što odlično izgledaju, oduševit će sve i sjajnim okusom. Ne oduzimaju puno vremena za izradu pa ih možete napraviti isti dan.
Sastoji se i od jednog “tajnog” sastojka – saznajte koji je to!
Sastojci:
- 350 g čokoladnih komadića (mrvice)
- ¾ šalice maslaca od kikirikija (možete koristiti i maslac od drugih orašastih plodova)
- 5 šalica rezanaca prženih na ulju
- 5 šalica kokosa
- zelena boja (za kokos)
- čokoladna jaja ili bombone po izboru
Priprema:
Otopite komadiće čokolade u tavi i dodajte maslac od kikirikija. Miješajte cijelo vrijeme na laganoj temperaturi, dok se oba sastojka ne otope i sjedine (oko 5 minuta). Rezance sipati u drugu dublju zdjelu, pa ih preliti čokoladom. Dobro promiješajte.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje na koji ćete poslagati dvije žlice jufke. Pokušajte napraviti oblik gnijezda i ponavljajte dok ne potrošite smjesu. Sve staviti u hladnjak na 30 minuta, da se gnijezda stvrdnu.
Za to vrijeme napravite jestivu travu tako da u kokos stavite nekoliko kapi zelene boje.
Poslužite tako da na tanjur stavite kokosovu “travu”, a na nju čokoladna gnijezda. Na kraju u ova uskršnja gnijezda stavite čokoladna jaja i vaša zanimljiva poslastica je spremna za konzumaciju.
–
Izvor: Ženski magazin