Ove kiflice obožavat će svi

kiflice

Kiflice su omiljeno pecivo u mnogim dijelovima svijeta. Male su, lako se prave i brzo nestaju u ustima. Osim što su ukusne, kiflice su popularne zbog svoje jednostavnosti pripreme i mogućnosti različitih punjenja i prilagodbi, čime postaju univerzalni favoriti na stolovima tijekom doručka, ručka ili večere.

Svatko ima svoj specifični način pripreme i punjenja kiflica, što ih čini još zanimljivijim i raznovrsnijim. Bilo s cimetom i šećerom, s čokoladnom kremom ili s marmeladom – recept za ovakve kliflice “lažne” kroasane lako se mijenja prema ukusu, tako da se sve želje mogu ispuniti. Obavezno probajte.

Sastojci (za oko 35 komada):

Za tijesto:
70 g maslaca
70 g krem sira
50 g šećera
1 prstohvat soli
220 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo

Za punjenje:
100 g šećera
1 pakiranje vanilin šećera
1 žličica cimeta

1/2 žličice mljevenog kardamoma
1 jaje
1 žlica mlijeka

Priprema:

Za tijesto stapnim mikserom pomoću nastavka za tijesto izmiješajte maslac, krem sir, šećer i sol. Zatim umiješati brašno i prašak za pecivo te dodati u tijesto i zamijesiti.

Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, cimet i kardamom. Ostaviti sa strane.

Umutiti jaje i mlijeko i ostaviti sa strane.

Tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio razvaljati u tanki krug (cca 22 cm). Krugove sada premažite smjesom jaja i mlijeka i prekrijte smjesom cimeta i šećera.

Oštrim nožem izrežite svaki krug tijesta na 12 malih dijelova. Svaki dio zarolajte od dulje strane prema vrhu u obliku kroasana i stavite u tepsiju s dovoljno razmaka između pojedinih dijelova.

Kiflice pecite u pećnici oko 15 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek i uživajte!

Foto: Freepik