Novo omiljeno zimsko piće

zimsko piće

Iako nas vrijeme trenutno mazi i imali smo lijepu toplu jesen, uskoro dolazi ipak hladnije vrijeme. S hladnijim vremenom dolazi i vrijeme adventa i zimskih druženja, često i na otvorenom usprkos hladnoći. Tada nas uglavnom grije neko zimsko piće koje je neizostavan dio u hladnim danima.

Kuhano vino toliko se uvriježilo da su ga neki ubacivali u napitke kada su bolesni pa uz pokoje zrno papra lakše prebrode prehladu. No, postoji još jedno ovako ukusno i jednostavno piće koje morate probati!

Kuhani gin često se poslužuje na raznim zimskim događanjima kao idealno zimsko piće jer je njegova idealna slatkoća i toplina hit u hladnim zimskim danima. Napitak je ludnica i za mlade i za stare, a postupak pripreme vrlo je jednostavan.

Potrebni sastojci:
  • prirodni sok od jabuke, 1 litra
  • dva štapića cimeta
  • zvjezdasti anis (može i klinčić)
  • malo đumbira
  • jedna narezana jabuka
  • jedan limun
  • gin
Način pripreme:

U lonac ulijte sok od jabuke i dodajte dva štapića cimeta. Iscijedite cijeli limun ako volite kiselkast okus, a ako ne volite pola.

Naribajte malu količinu đumbira i dodajte ga u lonac. Napitak je već sam po sebi dovoljno sladak, ali možete dodati i malo meda.

Dodajte dvije zvjezdice anisa i kad prokuha dodajte jednu jabuku narezanu na kriške.

Pustite da sve zajedno prokuha i na samom kraju dodajte gin.

Važno je znati da se gin ne kuha, već se kasnije u čašu pića dodaje čaša džina (ili više čaša, ako želite jači okus).

Kuhani gin je savršen za opuštanje uz kamin, druženje s prijateljima ili kao topli napitak na zimskim okupljanjima. Njegova bogata aroma i topli začini stvaraju ugodnu atmosferu koja podsjeća na blagdane i zimske radosti. Isprobajte ovaj recept i uživajte u toplini i okusu kuhanog gina!