Domaća odredišta koja oduševljavaju gastro ponudom

restorani

Putovanje je prilika za stvaranje nezaboravnih uspomena. Ima li što bolje od pronalaska odredišta s gastronomskim iskustvima? Ovo je posebno za 87 % hrvatskih putnika koji kažu da ove godine žele isprobati autohtonu kuhinju. U Hrvatskoj imamo brojne lokacije koje nude iskustva nagrađena Michelinovim zvjezdicama ili iskustva s odličnim preporukama, uz atrakcije koje privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Booking.com u nastavku dijeli pet domaćih odredišta koja se ističu svojom gastronomskom ponudom.

Rovinj

Rovinj je šarmantan grad čiji posjetitelji mogu uživati u smještajima s vrhunskim sadržajima koje upotpunjuju odlični restorani, od kojih jedan krase čak dvije Michelinove zvjezdice. Osim što ćete odmorom ovdje razveseliti svoje nepce, sigurno ćete uživati u šetnji središtem grada prema crkvi svete Eufemije, kao i u prekrasnim mediteranskim mirisima u zraku. A za one koji dolaze na duži odmor tu je i prilika da upoznaju i druge čari Istre kroz jednodnevnu turu, gdje je kušanje tartufa u pitoresknom srednjovjekovnom Motovunu samo dio iskustva.

Gdje odsjesti: Boutique Residence Arion parovima nudi udobne sobe i smještaj u Rovinju, u kojem gosti mogu uživati u prekrasnom vrtu, a u nekim sobama i terasi s pogledom na more. U restoranu koji se ovdje nalazi gosti će uživati u talijanskoj kuhinji, a dostupna im je i mogućnost najma bicikala.

Dubrovnik

Povijest koja prožima svaki korak Stradunom i pogled na impozantnu Minčetu čine posjet Dubrovniku nezaboravnim iskustvom. Kako bi posjet bio još dojmljiviji, ovaj prekrasan grad krase i brojni restorani s Michelinovim preporukama te ovdje ne nedostaje zadovoljstava za nepce. Kako biste izbjegli gužve, ne zaboravite i da je okolica očaravajuća te posjet Dubrovniku začinite izletom u Konavle, gdje možete uživati u lokalnim vinima.

Gdje odsjesti: Hotel Bellevue Dubrovnik luksuzan je smještaj koji se nalazi se na odličnoj lokaciji na litici iznad zaljeva, a gosti iz soba imaju prekrasan pogled na morsko plavetnilo. Povijesna jezgra Dubrovnika nalazi se na pješačkoj udaljenosti, a gosti se mogu potpuno relaksirati uz spa centar sa saunom i teretanom. Ova lokacija se posebno svidjela parovima te su je ocijenili s 9,6 za svoje putovanje.

Split

Grad pod Marjanom nudi nezaboravno iskustvo. Njegovu povijest možete istražiti kroz šetnju starom gradskom jezgrom, gdje dominira Dioklecijanova palača. Vrhunska mediteranska gastronomija dodatno obogaćuje doživljaj, a brojni restorani ovdje se mogu pohvaliti Michelinovom preporukom. Gastro iskustvo začinite vođenom turom središtem Splita, tijekom koje ćete posjetiti poznate gradske znamenitosti. A kako biste bili sigurni da će vaš odmor biti iskustvo za pamćenje, prilikom razgledavanja jednog od najpoznatijih splitskog spomenika, dodirnite nožni palac Grgura Ninskog i zaželite želju.

Gdje odsjesti: Dolce Vita Apartments smješteni su u srcu Splita, unutar Dioklecijanove palače u blizini katedrale sv. Duje, na odličnoj lokaciji za uživanje u ljepotama grada. Ove šarmantne sobe s kamenim elementima u interijeru doista su idealne za romantični odmor.

Zagreb

U glavnom i najvećem gradu smjestili su se neki od najpoznatijih hrvatskih chefova i brojni restorani koji će posjetiteljima pružiti vrijedno gastronomsko iskustvo, a među kojima dva imaju i Michelinove zvjezdice. U gradu se nalaze i brojna mjesta gdje se putnici mogu zasladiti uz ukusne deserte u francuskom stilu. Zagreb je i mamac za turiste zbog brojnih događanja i sajmova. Stoga je odlična opcija za posjet u svako doba. S poznatim sajmom knjiga u jesen i Festivalom svjetla, koji posjetitelje oduševljava atraktivnim svjetlosnima instalacijama i vizualnim predstavama u rano proljeće. Putnici svakako trebaju planirati i posjet Muzeju iluzija Zagreb u kojem će doživjeti nemoguće jer ondje ništa nije kako se čini, a za koji ulaznice mogu kupiti i unaprijed.

Gdje odsjesti: Brickwall Apartments nudi smještaj na pješačkoj udaljenosti od Trga bana Jelačića, u blizini brojnih mjesta na kojima možete popiti kavu ili čašu vina u obližnjoj Tkalčićevoj ulici. Ovi apartmani vam pružaju sve što vam treba za ugodan boravak. Parovi su posebno oduševljeni ovom lokacijom, te joj daju ocjenu 9,5 za svoja putovanja.

Trogir

Trogir je odličan odabir za sve parove koji žele iskusiti kulturu i povijest. A ona je ovdje doista živa kada se zaputite u šetnju kamenim uličicama središta grada, u kojoj ćete naići na znamenitu katedralu sv. Lovre i kulu Kamerlengo. Stara gradska jezgra nalazi se na otočiću između otoka Čiova i kopna, a središte grada uvršteno je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. I u Trogiru možete posjetiti nekoliko restorana s Michelinovim preporukama te ovo kulturološko iskustvo nadopuniti onim gastronomskim.

Gdje odsjesti: Villa Tonina nalazi se na otoku Čiovu i udaljena je svega nekoliko minuta hoda od plaže. Gostima nudi apartmane u kojima se mogu u potpunosti opustiti na balkonima s pogledom na more. Na raspolaganju im je besplatno parkiralište, a mogu koristiti i roštilj u vrtu. Središte Trogira nalazi se na pješačkoj udaljenosti.