Festival Terminal V po prvi put seli iz Edinburgha u Tisno

terminal v

Derek Martin i Simon McGrath, dva strastvena škotska poduzetnika i ljubitelja elektronske glazbe, koji su svojim inovativnim pristupom stvorili jedan od najuzbudljivijih festivala elektronske glazbe u Terminal V, ovog ljeta mijenjaju hrvatsku techno scenu. Iz kišovitog Eddinburgha, Terminal V ovog ljeta po prvi put seli u Tisno, a premijerno hrvatsko izdanje festivala održat će se u Blissful Garden Resortu u Tisnom od 18. do 22. srpnja. Kako su uspjeli stvoriti danas globalo poznati festival na kojem će u Hrvatskoj plesati više od pet tisuća Škota ovaj dvojac otkriva ususret dolasku u Hrvatsku.

Simon i ja počeli smo zajedno raditi 2014. godine, bili smo promotori glazbe. Irac i Škot ujedinili su su se zbog glazbe i stvorili novi techno brend. Inspiracija su nam bili festivali poput Exita.“- prisjeća se početaka Dereck Martin.

Terminal V Festival započeo je svoj put 2017. godine u Edinburghu, glavnom gradu Škotske. Ubrzo je stekao reputaciju zbog svoje vrhunske produkcije, impresivnog line-upa i vrhunske atmosfere. Od samih početaka, Terminal V je privukao neka od najpoznatijih imena elektronske glazbene scene, kao što su Nina Kraviz, Richie Hawtin, Amelie Lens, te mnogi drugi. Derek i Simon su tako svojim vizionarskim pristupom kroz samo nekoliko godina polako i sigurno izgradili događaj koji privlači tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Škotska je oduvijek imala svoju publiku kada je u pitanju techno glazba stoga smo upravo ondje htjeli započeti s festivalom. Generacija Z možda je najšira publika koja sluša techno, ali festival posjećuje mnoštvo publike različitih dobnih skupina, čak starijih od 40 godina što je za nas odlično, budući da je to naša generacija.“ – dodaje Simon McGrath.

Zbog iznimnog uspjeha u Škotskoj, Derek i Simon odlučili su proširiti festival izvan granica Ujedinjenog Kraljevstva. Prepoznali su potencijal Hrvatske i Tisnog te upravo ovdje odlučili donijeti čar Terminala V. Dolazak ovog događaja u Tisno pravi je novi val uzbuđenja i prilika za ljubitelje glazbe u Hrvatskoj da dožive nešto drugačije i posebno.

Odlučili smo se za Hrvatsku zbog prekrasne lokacije kao što je Tisno. Terminal V je spreman za preokret, sada će uz dobru glazbu ponuditi i poseban doživljaj vašeg predivnog mora i sunca. Upoznati smo s drugim festivalima koji se odvijaju u Tisnom, kao što je Defected, i smatramo da je i nama ovo odična prilika da svoj brend stavimo u neki drugi okoliš.” – ističe Simon McGrath.

Nastupi poznatih DJ-a

Na Terminalu V će nastupiti planetarno poznati DJ-i techno scene kao što su Charlie Sparks, Mall Grab, MRD, SNTS, Funk Assault, Horsegiirl, Dyen, KI/KI, Adiel, Hannah Laing, Kettama i drugi. Oni će posjetitelje zabavljati na čak četiri pozornice na otvorenom, uključujući kultnu Barbarella’s, izoliranu pozornicu Olive Grove, epsku Main Stage i izvanrednu Beach Stage. Svaka pozornica imat će jedinstveni dizajn i vrhunski zvuk, jamčeći tako raznolike glazbene doživljaje od kojih je svaki poseban.

Posjetitelji će uživati u izoliranom prirodnom okruženju, adrenalinskim vodenim sportovima, boat after partijima. Trenuci odmora od vrhunskih partija rezervirani su pak za opuštanje u prirodi, okruženi bogatom ponudom lokalne hrane i kulture.

Zadovoljni smo line-upom festivala u Tisnom. Imat ćemo četiri stagea na kojima će se održati više različitih žanrova. Za razliku od Škotske u kojoj se sve uvijek odvija u klupskom, mračnom festivalskom ambijentu, ovdje će posjetitelji imati potpuno drugi doživljaj uz sunce i more.„ – dodaje Simon McGrath.

Ovo će biti prvi put da Terminal V napušta Škotsku, što čini ovaj događaj još posebnijim. Uz promociju elektronske glazbe, Hrvatskoj pridonosi i kroz turizam te gospodarski rast, jer ovaj po DJ MAG-u najbolji britanski festival redovno okuplja desetke tisuća posjetitelja od kojih će mnogi našu će zemlju posjetiti po prvi put.

Ulaznice za hrvatsko izdanje nestaju iz dana u dan, a one regionalne po posebnoj cijeni osigurajte na vrijeme putem linka.

Više informacija o festivalu možete saznati ovdje.