Marijana Perinić predstavila knjigu o muško-ženskim odnosima

perinić

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održano je predstavljanje nove knjige spisateljice i voditeljice Marijane Perinić pod nazivom “Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama”. Ova peta knjiga Marijane Perinić, koja je već poznata po svojim duhovitim i introspektivnim djelima, okupila je brojne poznate osobe iz javnog života.

Među gostima su se našli Zdenka Kovačiček, Renata Končić Minea, Sanja Doležal, Sanja Vejnović, Mirko Fodor, Hrvoje Rupčić, Ana Brdarić Boljat, Tomislav Jelinčić, Maja Vučić, Mirela Holy, Ivana Plechinger, Sanja Pilić, Jelena Orešković Ataybeki, Nikola Plečko, Robert Mareković, Alis Marić, Iva Stasiow, Sanela Kovačević Nelly, Boris Blažinić, Željko Vela i Ilija Radić. Njihova prisutnost dodatno je uveličala događaj, potvrđujući značaj koji Marijana Perinić ima u hrvatskoj kulturnoj sceni.

Knjiga “Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama” predstavlja vodič za preživljavanje muško-ženskih odnosa, ispunjen britkim humorom i prepoznatljivim stilom autorice. Kako je istaknula novinarka Tončica Čeljuska “Marijana Perinić definitivno je najduhovitija Dalmatinka u Zagrebu, a ovom je knjigom tu poziciju učvrstila. Njezine su priče prepune britka humora kojim na duhovit način uspijeva razotkriti svakodnevne nesporazume i izazove u muško-ženskim odnosima.”

Zoran Šprajc, urednik i voditelj, dodao je: “Bilo bi mnogo bolje da je Marijana ovaj vodič za muškarce i žene i njihove odnose napisala prije 30 godina. Uštedjelo bi mi dosta vremena, truda i živaca da sam u mladim danima imao ovu knjižicu s uputstvima za pristup ženskom spolu. I rodu. Ali, rode moj muški, morali smo se tada sami snalaziti i učiti na svojoj koži da žene nisu tambura nego harfa po čijim strunama valja nježno i oprezno prelaziti”.

U knjizi je također uživao i Davor Bilman, skener osobnosti i član žirija showa “Supertalent”, koji je istaknuo direktnost i slikovitost knjige “Marijanina direktnost, zaluđenost (ne)normalnost i slikovitost u opisima i pogledima iz ženskih i muških očiju mora vam izvući onaj iskreni dječji osmijeh. Nakon što se prestanete smijati, morat ćete se i ozbiljno preispitati!

Maja Vučić, psihologinja i psihoterapeutkinja, pohvalila je terapeutski učinak knjige: “Nevjerojatno je kako Marijana na jednostavan način objedinjuje sve životne mudrosti koje imaju nedvojben terapeutski učinak, učeći oba spola kako su savršeni u svom ne savršenstvu i da su upravo takvi – ogoljeni, ranjivi i svoji – drugoj strani najprivlačniji.”

Predstavljanje knjige u klubu Sax! bilo je prilika za okupljanje brojnih prijatelja i obožavatelja autorice, koji su uz druženje i glazbu proveli večer u znaku smijeha i razmišljanja o muško-ženskim odnosima. Marijana Perinić je još jednom pokazala svoj talent za povezivanje s publikom, potvrđujući zašto je jedna od omiljenih spisateljica današnjice. Svoj primjerak knjige možete naručiti putem web stranice.