Baby Lasagna predstavlja pjesmu „and I”!

baby and i

Na valu najave velike europske turneje „Meow Back“ zakazane za proljeće 2025. koja će obuhvatiti sveukupno 26 nastupa u 20 zemalja, Baby Lasagna vraća se s novom pjesmom kojom otkriva jednu sasvim novu i neočekivanu dimenziju u svom zvuku: hrvatska eurovizijska senzacija otkriva „and I”, razigrani singl koji je od danas, 28. lipnja, dostupan na svim glazbenim streaming platformama!

Uz više od 50 milijuna sveukupnih streamova pjesme „Rim Tim Tagi Dim“ koja je dobila najviše glasova publike na ovogodišnjoj Euroviziji u Malmöu, drugoplasirani na natjecanju Baby Lasagna u posljednje vrijeme broji čak 4 milijuna slušatelja mjesečno na streaming platformama, a pozornost koju je pred izlazak dobivala pjesma „and I“ ukazuje na to da se apetit za glazbom Baby Lasagne samo povećava. Dražesna ljubavna pjesma može se opisati kao glazbeni lonac pun iznenađenja; prožeta je teatralnim momentima, promjenama u tempu, a ne nedostaje ni maštovitih referenci na talijansku kuhinju. Baby Lasagna servirao nam je pravu glazbenu poslasticu koja zvukom jasno odskače od njegovih dosadašnjih izdanja; jedva čekamo idući slijed!

Pjesmu „and I” zamišljam kao veliki trenutak u vlastitoj karijeri baš zbog toga što je to prva pjesma koju ovaj put publika iščekuje“, izjavio je glazbenik pred izlazak singla. „Od samog početka sam najavljivao album kao kaotični miks žanrova, te pjesma „and I” jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam čuti što će publika reći na “novo lice lazanje”. Neću se truditi opisivati pjesmu, njezin glazbeni smjer ni značenje njezinog teksta – to prepuštam slušateljima.” Na dosad neistražene sonične teritorije Marko Purišić aka Baby Lasagna uputio se uz pomoć tima s kojim je i dosad surađivao, uključujući i njegovu zaručnicu Elizabetu Ružić koja je režirala glazbeni videospot nadahnut retro estetikom pedesetih koja savršeno upotpunjava vrckasti duh pjesme.

Glazbeni projekt Baby Lasagna, iza kojeg stoji mladi glazbenik Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i glazbenika da umjesto prema uputama naručitelja stvara glazbu po vlastitom ukusu. Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pjesama za bend Mono Inc. koji je ostvario fantastičan uspjeh u Njemačkoj) koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup glazbi ogleda se u humoru i ležernosti tekstova koji su u skladu s njegovima iskustvima i pogledu na svijet. „Oduvijek sam želio eksperimentirati u glazbi i raditi na projektima izvan okvira žanrova“, poručuje glazbenik u usponu koji u ovom trenutku radi na debitantskom albumu kojeg cijeli svijet jedva čeka!