Školski zove na besplatne radionice Pišemo krasopisom

pišemo krasopisom

Školski te zove na zanimljive i kreativne radionice vezane uz Parišku sobu i Učionicu s kraja 19. stoljeća u Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu. Radionice Pišemo krasopisom i Artionica održat će se u srijedu 5. lipnja od 17 do 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17, Zagreb). Radionice su besplatne za građanstvo.

U okviru programa „Školski te zove“ Hrvatski školski muzej priređuje ciklus radionica iz svoje raznovrsne pedagoške djelatnosti – Pišemo krasopisom, Vezenje križićem, Quilling, Geometrijska zabavica, Stara matematika, Svijet enciklopedije u malom, Ilustriram slikovnicu i dr. Prva u nizu kojom ćemo se predstaviti je naša najtraženija muzejska radionica – Pišemo krasopisom. Priču uz Parišku sobu obogatili smo posebnom kreativnom radionicom Artionica: Soba za učenje u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb. Radionice će se održavati prvu srijedu u mjesecu tijekom školske godine. Zbog ograničenog broja sudionika obavezne prijave na: idumbovic@hsmuzej.hr

Detalje o radionicama pogledajte ovdje .

Pridružite se i doživite nešto posve drugačije kroz baštinu Školskog muzeja!

Pariška soba Hrvatskog školskog muzeja danas je dio hrvatske kulturne baštine i preko 120 godina svjedoči o povijesti hrvatskog školstva i grand-prix medaljom sa Svjetske izložbe, a danas se nalazi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu gdje je zahvaljujući njihovom gostoprimstvu našla svoj privremeni smještaj (https://www.hsmuzej.hr/hr/aktualnosti/pariska-soba-479/).