Plitvička jezera i Kupari u novoj sezoni ‘Europa iz zraka’

balkan

U prvoj epizodi ‘Europa iz zraka’ otkrivamo Balkan, regiju poznatu po dinamičnoj povijesti i bogatoj kulturnoj baštini

Hrvatska je ponovo u centru pozornosti s novom sezonom serijala „Europa iz zraka“ koja se na National Geographic kanalu počinje prikazivati od 2. lipnja. U epizodi koja će se emitirati od 22 sata pod nazivom „Balkan“ čak dvije hrvatske lokacije su uključene – Nacionalni park Plitvička jezera i napušteni hotelski kompleks Kupari u Dubrovniku. Za snimke iz zraka ponovo je zaslužan jedan od naših najpoznatijih snimatelja dronom, Ivan Vidaković.

U epizodi „Balkan“ otkrivamo regiju koja je poznata po svojoj dinamičnoj povijesti i bogatoj kulturnoj baštini, a gledatelji će kroz čak sedam država moći vidjeti promjene krajolika i različite običaje, uz obuhvaćena četiri godišnja doba. Osim prekrasne Hrvatske, druge zanimljive lokacije su Lukomir, najviše selo u Bosni i Hercegovini, neobična Nacionalna knjižnica na Kosovu te otok u Crnoj Gori koji svake godine održava zanimljivu manifestaciju. Uz te lokacije, izdvojeni su i zanimljivi običaji ostalih balkanskih zemalja koje ne želite propustiti.

Osim Balkana, serijal „Europa iz zraka“ vodi gledatelje na putovanje kroz nekoliko drugih fascinantnih regija Europe. Gledatelji će istražiti veličanstvene pejzaže Pirinejskog poluotoka, otkriti skrivene raskoši grčkih otoka, uživati u bogatoj povijesti i kulturi Velike Britanije, diviti se ljepotama poljske rivijere te doživjeti čaroliju zimske Laponije.

Od rekordno velike brodske dizalice na poljskoj rivijeri, do spektakularne novogodišnje parade s bakljama u Velikoj Britaniji i izvanrednih svečanosti u planinama Bugarske, „Europa iz zraka“ omogućava nam da doživimo kontinent iz perspektive koju inače nemamo priliku vidjeti. Serijal od šest epizoda nudi jedinstvenu priliku za putovanje iz udobnosti svog doma, otkrivajući skrivene ljepote koje Europa krije.

Pridružite nam se od 2. lipnja na National Geographic kanalu i uživajte u predivnim zračnim snimkama, upoznajte nove lokacije i običaje, te doživite Europu kao nikada prije.