Australija u Zoološkom vrtu

australija u zoološkom

Program Australija u Zoološkom vrtu Grada Zagreba u subotu 4. svibnja 2024. godine predstavit će najmanji kontinent na svijetu. Taj program koji Zoološki vrt organizira u suradnji s Veleposlanstvom Australije, ove će se godine održati 13. put.

Zanimljive igre, radionice i sportske aktivnosti posjetitelje Vrta očekuju od 11 do 17 sati.
Poseban naglasak stavit će se na važnost očuvanja životinjskog svijeta Australije. Naime, zbog svoje prirodne izoliranosti od drugih kontinenata, u Australiji se razvio jedinstven biljni i životinjski svijet. Zahvaljujući tome taj najmanji kontinent na svijetu obiluje endemskim vrstama životinja.

Na ulazima u Zoološki vrt posjetiteljima će se dijeliti karte s točkama koje će predstavljati dijelove Australije. Obilazeći te točke posjetitelji će skupljati dijelove slagalice koji zajedno čine Australiju, zemlju poznatu i kao Down Under. Očekuju ih priče o australskim životinjama, poligon koji prikazuje spašavanje jedne životinje, predstavljanje australskog nogometa i kriketa, kreativna radionica u kojoj će se oslikavati papirnati bumeranzi, klokani i koale, te Matildina kuhinja u kojoj će se pripremati ANZAC keksi.

Posjetitelji koji slože sve dijelove slagalice Australije, u Edukacijskom će centru dobiti simboličan dar.
Zoološki vrt svakodnevno je otvoren od 9 do 20 sati, a ulazak u Vrt je moguć do 18.30 kad se zatvaraju blagajne.