Sve je u novcu draga

eklektični

Dok su Gen Z često trendseteri, mlađe generacije sada se ugledaju na zrele pa čak i starije osobe za inspiraciju, pri čemu su “country club chic” i “eklektični djed” među najpopularnijim estetikama koje su u porastu. Za one koji su spremni ući u svoju eru prikrivenog bogatstva, za svaki trend na Zalandu smo izdvojili ključne komade garderobe:

SVE JE U NOVCU DRAGA

Mješavina suptilnih i odvažnih luksuznih izgleda dominira ženskom modom 2024., pri čemu su ključni mikrotrendovi “rich mom energy”, “Palm Beach” i “country club chic”, koji se natječu za prostor na TikToku.

Dok je kod energije bogate majke sve u miješanju minimalističkih klasika s upadljivim torbama i “ne obraćajte mi se” Prada naočalama, “country club” stil prikazuje nešto staromodniju i sportsku, ali jednako bogatu estetiku. Cabana prugaste prsluke Ralph Laurena, teniske suknje Lacoste i džemperi te veste, sve su ključni elementi garderobe country cluba – stručno prezentirani od strane Zendaye tijekom promotivne turneje Challengers filma ovog mjeseca.

Što se tiče trenda Palm Beach, zamislite ga kao kombinaciju stila bogate majke i country club estetike. Pod utjecajem mode kasnih 60-ih godina, oživljene novom serijom Palm Royale, ljetni a ipak luksuzni estetski dojam može se prihvatiti sa cvjetnim haljinama bez rukava, wedges cipelama, upadljivim naušnicama i maramama, savršenima za festivalsku modu ovog ljeta.

EKLEKTIČNI DJED

Kako je kupovina vintage odjeće postala popularnija, tako su postali popularni i džemperi te veste, mokasinke i šareni uzorci na čarapama – i tako je nastao stil “eklektičnog djeda”. Predstavljen na dizajnerskim revijama SS24 uključujući Tommy Hilfiger, ovaj trend je puno napredniji korak u odnosu na grandioznu estetiku iz 2018., u kojeg su utkani ženstveni detalji sa zabavnim kombinacijama boja i statement dodacima.

eklektični

Ovaj izgled može se postići s džemperom ili vestom od mohera uparenom sa chinos hlačama i čvrstim mokasinama. Što se tiče dodataka, naočale s debelim okvirima, XL prstenje s pečatom i vintage privjesak za ključeve upotpunjuju estetiku, kako se vidi na ulicama Milana i Pariza.