Jeste li ikada kao kraljevi plesali u dvorcu?

mokrice

Jedinstveni spektakl BSH Mokrice Castle priprema hrvatski glazbeni brend BSH. Naime, svoju slavu posljednjih deset godina oni su stekli organizirajući glazbena događanja na jedinstvenim lokacijama. Sada se ljestvica podiže ponovno visoko. U subotu, 11. svibnja od 16 sati svi imamo prilike plesati, kao što su nekada to činile plemićke obitelji, na prvom velikom BSH eventu izvan Hrvatske u dvorcu Mokrice koji se nalazi u Sloveniji, nadomak Zagreba.

Jedan od najboljih francuskih glazbenih izvoznih proizvoda – Traumer počeo je osvajati plesne podije stalnim nizom hvaljenih izdanja prije više od deset godina. Kontinuirano pomiče granice u studiju, a njegovi su energični setovi, ispunjeni neobjavljenom produkcijom i tajnim obradama. Brzo su ga učinili omiljenim DJ-em brojnih obožavatelja.

Dvorac – Grad Mokrice u pisanim se izvorima put spominje 1444. godine. U rimsko doba tu je bila utvrda, a ispod nje i rimsko naselje, o čemu svjedoče arheološki ostaci, ali i stare karte s ucrtanom utvrdom. Dvorcem su kasnije gospodarili Gregorijanci, Mosconi, Erdődyjevi, Auerspergi, Gagerni, ali i Zagrebačka nadbiskupija. Današnji oblik dvorac je dobio u drugoj polovici XVI. stoljeća, prepoznatljiv po tri ugaone kule.

Dvorac Mokrice smjestio se na brežuljku iznad desne obale rijeke Save. Ime mu se odnosi na nekad močvarno područje u njegovoj okolini. U mirnim vremenima bio je poznat po luksuznom životu svojih gospodara, a njegove kule čuvaju uspomene na burna povijesna vremena, rimske putove koji su ovuda prolazili, provale Turaka i seljačke budne.

Nakon burne i bogate povijesti, dvorac će po prvi puta ugostiti jedan ovakav event kao što je BSH Mokrice Castle. Broj mjesta je ograničen, a prekrasni ambijent i energija BSH, ali i činjenica da ćemo plesati na mjestu na koje su nekada plesali i plemići najbolja su pozivnica za ovu proljetnu subotu.

Ograničen broj ulaznica za ovaj spektakl može se pronaći u sustavu Entrio.hr . U cijenu karte uračunat je organizirani prijevoz busevima iz Zagreba.