Čarolija vune i malo drugačiji MIOC u Školskom muzeju

Čarolija vune

U galeriji „Školica za 5“ otvorena je izložba „Čarolija vune – Miočanski anđeli i licitari”. Izložba je nastala u organizaciji Hrvatskog školskog muzeja i XV. gimnazije iz Zagreba, a na izložbi se mogu vidjeti učenički radovi – ukrasi i uporabni predmeti od filcane vune nastale u projektu „Miočanski anđeli i licitari“.

Na otvorenju izložbe prisutne je pozdravila Anita Zlomislić, ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja, naglasivši kako se popularni MIOC u Školskom muzeju predstavio na nesvakidašnji način kroz mala umjetnička djela – radove učenika koji promiču dobrobit školske i šire zajednice te važnost i korisnost ekološkog djelovanja, a temeljeni su na našem kulturnom nasljeđu. Voditeljica projekta Vesna Ovčina rekla je kako je projekt „Miočanski anđeli i licitari” započeo u školskoj godini 2021./2022., a kroz godine je rastao da bi danas bio predstavljen javnosti i zaokružen ovom lijepom izložbom.

Učenica XV. gimnazije Ema Hrkač istakla je kako su učenici ove matematičke gimnazije kroz projekt imali priliku izraziti se drugačije i otkriti svoju kreativnost te je proglasila izložbu otvorenom. Voditeljice projekta „Miočanski anđeli i licitari” i radionica su Vesna Ovčina, prof. izvrsni savjetnik, Zrinka Mavračić, prof. savjetnik, Zrinka Pandžić prof. psih., Mirjana Zadro, prof. savjetnik u mirovini iz XV. gimnazije, na projektu su sudjelovali učenici XV. gimnazije. Tijekom izložbe, u srijedu 10. travnja održat će se i radionica na kojoj će sudionici naučiti koristiti tehniku mokrog filcanja vune, a na radionicama će sudjelovati i Ivana Dumbović Žužić, viša kustosica pedagoginja iz Školskog muzeja.

Izložba je otvorena do 13. travnja 2024.