Neodoljive slikovnice i knjige za sve ljubitelje fantastičnih bića

slikovnice i knjige

Ako volite zadivljujuće prizore s nadrealnim stvorenjima, primjerice, sa zmajevima iz Zmajeve kuće ili hobitima iz Gospodara prstenova, snimljene prema djelima fantasy velikana G. R. R. Martina i J. R. R. Tolkiena, u Mjesecu dječje knjige u svim knjižarama i webshopu Školske knjige (do 31. ožujka) potražite nove, bogato ilustrirane slikovnice i knjige za mlade namijenjene svim malim i velikim ljubiteljima fantastičnih bića.

U ponuđenom izboru noviteta prednost imaju vile, čarobnjaci, jednorozi, bogovi, čudovišta, patuljci, orci, divovi i druga fantastična stvorenja koja zaokupljaju našu maštu. O njima čitamo, sanjamo, razmišljamo… Katkad i strahujemo dok provjeravamo kriju li se ispod našeg kreveta, ali češće čeznemo za mogućnošću da ih upoznamo i otkrijemo mogu li se fantazije pretvoriti u stvarnost.

Tom Birkett i Isabella Mazzanti: Nordijska mitologija: Priče iz svijeta bogova, divova, čudovišta i junaka

Bogat izbor neobičnih bića nudi raskošno ilustrirana knjiga Nordijska mitologija: Priče iz svijeta bogova, divova, čudovišta i junaka, koju je napisao Tom Birkett, ilustrirala Isabella Mazzanti, a prevela Sonja Miličević Vukelić. Ta očaravajuća zbirka mitskih priča, koje se prenose usmenom predajom još od doba moćnih Vikinga, otkriva veličanstvene pothvate i zanimljive sudbine bogova, divova i mitoloških bića.
Uz neke poznatije priče, primjerice, o snažnom Thoru ili lukavcu Lokiju, upoznat ćete mnoštvo novih osebujnih likova nordijske mitologije – od božice koja je plakala zlatnim suzama i upravljala kočijom koju su vukle čudesne mačke do goleme zmije koja je svojim tijelom obuhvaćala cijeli svijet. Otkrit ćete i priče o smrtonosnim divovima, tajanstvenim vilenjacima i začuđujućim nornama koje čarobnim tkanjem određuju sudbine svih živih bića. Pripremite se za uzbudljivu pustolovinu kroz vrijeme i svjetove, preko leda i vatre do zlatnih dvorana u kojima mitska bića blaguju i ratuju!

Maria Isabel Sánchez Vegara, Aaron Cushley: Mali ljudi, VELIKI SNOVI – J. R. R. Tolkien

Nordijska mitologija snažno je nadahnula oca fantasy žanra Johna Ronalda Reuela Tolkiena. Da bi malenima približili njegov jedinstven književni svijet, posegnite za novom, izvrsno ilustriranom slikovnicom Mali ljudi, VELIKI SNOVI – J. R. R. Tolkien, koju je napisala Maria Isabel Sánchez Vegara, ilustrirao Aaron Cushley i preveo Marko Maras. Čitajući tu poticajnu knjigu doznat ćete da je književni div Tolkien, baš kao i druge istaknute osobe iz svjetski popularnog serijala Mali ljudi, VELIKI SNOVI, na početku bio samo dijete s velikim snom.
Kad se mali Ronald preselio u velik engleski grad, nedostajao mu je seoski kraj u kojemu je odrastao u Južnoafričkoj Republici. Očaravali su ga jezici pa je s prijateljima u mašti stvarao nove svjetove. Poslije je svojoj djeci pripovijedao nevjerojatne priče o vilenjacima, čarobnjacima… i hobitima. Jednoga dana odlučio je te priče objaviti, i otada milijuni čitatelja diljem svijeta uživaju u njegovu stvaralaštvu. Na kraju te inspirativne priče je i životopis s obiljem fotografija i podataka o autoru nezaboravnih djela, među kojima se ističu roman Hobit i trilogija Gospodar prstenova.

Tajni klub vila i Tajni klub jednoroga

J. R. R. Tolkien pokazao nam je kolike su moć mašte, ljepota jezika i snaga prijateljstva. Ali ne samo to… Za svoje je likove stvorio posve nov jezik – vilenjački. No, ako vaša djeca još nisu dovoljno zrela za priče o Međuzemlju, mogu se pridružiti tajnom društvu stručnjaka za vile koji tragaju za tim nježnim bićima i brinu se za njih. U slikovnici Tajni klub vila, koju je napisala Emma Roberts, bogato ilustrirale Rahaat Kaduji i Mira Miroslavova te prevela Srebrenka Peregrin, doznat će kako izgleda savršen vilinski ormar, gdje vile grade svoje domove, kako pomažu prirodi i kako se pripremaju za vilinski bal. Otkrit će i skriveni priručnik Čarobna bića i kako ih naći u divljini.
Emma Roberts autorica je još jedne neodoljive slikovnice – Tajni klub jednoroga, koju su čarobno ilustrirali Rae Ritchie i poznati hrvatski ilustrator Tomislav Tomić, a prevela Petra Ćurlin. Djeca će u njoj, među ostalim, doznati da je za pronalazak jednoroga u gradu potrebno počistiti sve smeće jer ono iscrpljuje prirodnu čarobnu moć tih bića. Članstvo u tajnim klubovima vila i jednoroga djecu obvezuje da pomažu prirodi i životinjama i skrbe se za svoj planet.

Nancy Dickmann, Vanessa Port: Sastavi jednoroga

Što možemo učiniti kako bismo osigurali opstanak jednoroga u budućnosti? Jedan je od važnih zadataka spašavanje njihovih raznolikih staništa – šuma, pustinja, planina i polarnih regija. To nam, među ostalim, poručuje slikovnica Sastavi jednoroga koju je napisala Nancy Dickmann, ilustrirala Vanessa Port i prevela Katarina Ivanjek. Nakon što pročitate sve o čarobnim moćima jednoroga i njihovim jedinstvenim osobinama, od priloženih čvrstih komada kartona možete izraditi model jednoroga Ledenog lutalice. I to bez ljepila i škara.
Priča o jednorozima omiljena je priča sanjara diljem svijeta, a model jednoroga zabavan dodatak u kućnoj knjižnici svih nas koji volimo jednoroge. I ne zaboravite, što nas više ima, to je veća vjerojatnost da će ta čarobna bića još tisućama godina lutati našim svijetom. A čim na nebu spazite pun Mjesec, krenite u potragu za svojim jednorogom. Zašto? Odgovor potražite u ovoj raskošno oslikanoj knjizi koja je ujedno zabavna igračka.

Harry Potter – Otkrij magiju! – Duhočale i Harry Potter – Sve o domovima Hogwartsa

Dvije zabavne, edukativne i raskošno ilustrirane knjige-igračke nadahnute su filmovima o najpoznatijem čarobnjaku našeg doba. Prva, interaktivna knjiga pod naslovom Harry Potter – Otkrij magiju! – Duhočale, otkriva skrivene slike iz cijeloga čarobnjačkog svijeta! Harry Potter i njegovi prijatelji stalno izvode čarolije i pripravljaju čarobne napitke kako bi otkrili (ili sakrili) tajne u Hogwartsu. Sad to mogu i čitatelji knjige s pomoću tri para naočala koje otkrivaju magiju! Idealan dar za svakog ljubitelja Harryja Pottera! Autori knjige su Jenna Balard i Karen Viola, a prevoditelj je Marko Maras.
Druga knjiga, Harry Potter – Sve o domovima Hogwartsa, prepuna je aktivnosti, a sadržava i
dva lista naljepnica! Priča o domovima Hogwartsa, ispripovijedana jednostavnim jezikom i stilom, svidjet će se svim obožavateljima Harryja Pottera i djeci koja tek uče čitati. Savršen je to izbor za mlađe obožavatelje najpopularnijeg čarobnjaka na svijetu koji tek ulaze u svijet Harryja Pottera, a također je izvrstan kolekcionarski primjerak! Tekst je napisala Vanessa Moody, ilustracije je izradila Violet Tobacco, a za prijevod se pobrinuo Marko Maras.

3D srednjovjekovna utvrda – Knjiga i utvrda za igru i 3D princezin dvorac – Knjiga i dvorac za igru

Među nama bezjacima sigurno ima i sretnika koji su uživo vidjeli čarobni dvorac Hogwarts u londonskom studiju Warner Brosa. No, nismo svi rođeni pod sretnom zvijezdom. Prije nego što se zapute u daleki svijet, našoj će djeci nedvojbeno biti veoma korisne i zanimljive pop-up slikovnice koje mogu poslužiti i kao igračke: 3D srednjovjekovna utvrda – Knjiga i utvrda za igru i 3 D princezin dvorac – Knjiga i dvorac za igru.
Slikovnice se lako otklope i pretvore u čarobnu utvrdu i dvorac za igru. Djeca ih mogu gledati, čitati, igrati se sa životinjama koje žive u njima i dobro se zabaviti. Tražit će kraljevo blago i čarobne štapiće, promatrati čarobnjačke vježbe i od malena pripremati teren za fantasy dragulje, poput onih koje su napisali veliki J. R. R. Tolkien i G. R. R. Martina.
Pogledajte, pročitajte i igrajte se – sve u jednoj knjizi!