Jeste li čuli za Happy Kiddos?

Happy Kiddos

Happy Kiddos je koncept razvijen i inspiriran Montessori principima i svjesnim roditeljstvom, a najbolje od svega je što nudi jednu novu dimenziju odmora

Koordinacija i motorika; poticanje mašte i kreativnosti; unapređenje socijalnih i govornih vještina, jačanje osjećaja samopouzdanja…, sve su to vještine koje se razvijaju kroz igru. Igranje je – često to možemo čuti! – vježbanje života, iskustvo u kojem dijete igra različite uloge, na bezbolan način uči na greškama, ali i uči o sebi i drugima. I, ne manje važno, igra je instinktivna i kao takva najbolji način u formiranju osobnosti svakog malog bića. A zašto je onda danas, nažalost, pomalo zapostavljena?

Onima nešto starijima, koji su bili djeca prije dominacije različitih tehnoloških čuda, zvuči nevjerojatno da djecu danas treba tjerati na klasičnu igru na igralištima i u parkovima, jer oni se igraju na ekranima. No, učenje uz igru, pa i uz digitalne igre, super je način da najmlađi razviju svoj puni potencijal. Razlog što većina djece ne voli školu, u velikom dijelu leži u zastarjelim metodama, koje su im dosadne. Slično je i s mlađom djecom – zainteresirat ćemo ih za nešto ako im to prezentiramo na njima blizak edukativno-zabavan način. Upravo je jedan takav program kreiran u Falkensteiner Family Hotelu Diadora, gdje se ovog proljeća održava Happy Kiddos s brojnim zanimljivim aktivnostima i radionicama. Riječ je o obiteljskom konceptu razvijenom i inspiriranom Montessori principima i svjesnim roditeljstvom.

Baby Wonderland, STEM vikendi i Rendžerski vikendi, tri su područja djelovanja, tri zanimljive teme koje će i roditeljima i djeci boravak u ovom poznatom obiteljskom resortu učiniti još zanimljivijim. I zabava i učenje (i to vještina za cijeli život!) – tako ukratko možemo najaviti najuzbudljivije proljeće u čarobnom zadarskom resortu uz plažu, gdje je i inače sve podređeno maksimalnom uživanju čitave obitelji.

Baby Wonderland vikendi

Sve počinje s najmlađima – Baby Wonderland vikendi (od 19. travnja do 16. lipnja) namijenjeni su bebama i njihovim roditeljima. Stručnjaci za rani razvoj djece pobrinut će se da mališani štošta nauče. Tako će magistra muzičke teorije Lana Marasović kroz pjevanje, slušanje i sviranje na posebno prilagođenim Orffovim instrumentima potaknuti komunikacijske vještine kod djece, jer glazba, znanstveno je dokazano, stimulira obje moždane hemisfere, potičući komunikaciju. Ivana Štedul, pak, vodit će senzomotoričke radionice Babysteps, tijekom kojih se razvija motorika, kognitivne, socijalne i emocionalne vještine beba. Najmlađi će moći sudjelovati i u plivačkoj akademiji, dok će roditelji u isto vrijeme uživati u jutarnjoj tjelovježbi i SPA tretmanima, a osiguran im je i besplatan sat čuvanja djece.

Kako pobuditi znatiželju te poticati kreativnost i rješavanje problema kroz interaktivne aktivnosti, bit će tema STEM vikenda, koji su na rasporedu u razdoblju od 29. ožujka do 23. lipnja. Promatranje zvijezda teleskopom, utrke autićima na daljinsko upravljanje, Tinker Labs, gdje će djeca graditi različite stvari, VR akademija, Robotika, sve to čeka zaljubljenike u tehnologiju. Avanturisti, pak, doći će na svoje u Survivor kampu, gdje uče osnove preživljavanja, uključujući postavljanje šatora pod zvijezdama; na Ribičkoj akademiji, na jahanju u potpuno novoj jahačkoj areni… Sve to održava se pod zajedničkim nazivnikom Rendžerski vikend, tijekom kojeg će roditelji i djeca ludo zabaviti i zajedno rješavajući izazovne zagonetke.

Iskusite jednu novu dimenziju odmora, provedite kvalitetno zajedničko vrijeme, uživajte u premium uslugama Falkensteiner Family Hotelu Diadora i pobrinite se da djeca uče i razvijaju se na najefikasniji način – kroz zabavu i igru. Proljeće u Falkensteiner Family Hotelu Diadora nikad nije bilo zanimljivije ni inspirativnije!