Epson otkriva sve mogućnosti tehnologije mikro proizvodnje

epson mikro

Epson je predstavio ovogodišnju temu, a to je personalizacija kroz mikro proizvodnju jer tvrtka otkriva izlog zapanjujuće lijepo dizajniranih, šarenih i vrhunsko tiskanih artikala po narudžbi na štandu G20, dvorana 12 na Fespi 2024 od 19. do 21. ožujka u Amsterdamu.

Fespa je ove godine usmjerena na demonstraciju kako Epsonova tehnologija digitalnog ispisa za mikro proizvodnju koristi svim tvrtkama koje proizvode personalizirane i unikatne proizvode,” izjavljuje Marko Đurić iz odjela komercijalnog i industrijskog ispisa tvrtke Epson za Balkan. “Različite prikazane tehnike ispisa demonstriraju mnoge napredne fleksibilne primjene Epsonovog asortimana digitalnih pisača uključujući najnovije sublimacijske boje, Direct-to-Garment (DTG) i Ultra-Violet (UV) pisače.”

Na štandu ove godine, Epson će po prvi put pokazati svoj novi SureColor-V1000 A4 flatbed UV pisač i svoj osnovni SureColor-F1000 DTG pisač.

Epsonov SureColor-V1000 A4 UV flatbed pisač dizajniran je za potrebe tvrtki u industriji promotivnih poklona. Vrlo kompaktan i pristupačan, SC-V1000 ispisuje na širokom rasponu podloga debljine do 70 mm, uključujući akril, polikarbonate, PVC, aluminij, metal, poliester, pjenastu ploču, stiren, drvo i kamen, što ga čini idealnim za izradu promotivnih i personaliziranih predmeta. SC-V1000 je novi UV plošni pisač koji može biti zanimljiv širokom rasponu tvrtki, od maloprodaje fotografija i malih proizvođača robe do pisača za e-trgovinu i atrakcija za posjetitelje, kao što su tematski parkovi.

Epsonov SureColor-F1000 DTG/F pisač je prvi DTG pisač početne razine koji može ispisivati izravno na tamne i svijetle tkanine. Dovršavajući Epsonov vodeći asortiman hibridnih DTG i DTF (Direct-to-Film) pisača, SC-F1000 bit će od posebnog interesa za hobiste, trgovce i tvrtke kojima je potrebno isplativo rješenje s fleksibilnošću za ispis na različitim vrstamatkanina. SC-F1000 je jedini pisač u svojoj kategoriji koji uključuje bijelu tintu, što mu omogućuje izravan ispis na tamnu odjeću i film. To proizvođačima omogućuje ispis na mnoge artikle kao što su majice kratkih rukava, majice s kapuljačom, torbe, veste i jastuke, a idealno je za tvrtke koje pružaju brzi ispis u trgovini.

Uz SureColor-F1000 na štandu G20 bit će Epsonov nedavno predstavljeni DTG/F hibridni SureColor F2200 koji je dizajniran za start-up tvrtke ili srednje velika poduzeća kojima je potrebna visoka razina fleksibilnosti, točnosti i brzog obrta. Dizajniran za izradu složenih dizajna na raznim odjevnim predmetima, SureColor F2200 koristi Epsonovu naprednu tehnologiju ispisne glave PrecisionCore MicroTFP za pružanje bržeg ispisa i obrade podataka, što rezultira povećanjem produktivnosti do 25% u odnosu namodel iz prethodne serije, zadržavajući iznimno visoku kvalitetu ispisa.

Također će se ove godine na štandu na Fespi prikazati Epsonov nedavno lansirani 17-inčni pisač za fotografije i finu umjetničku proizvodnju. Novi SureColor-P5300 kombinira naprednu tehnologiju Epsona SC-P700/P900 s fleksibilnošću i proizvodnom sposobnošću Epsona SC-P5000 i dizajniran je prema potrebamaprofesionalnih fotografa, likovnih korisnika, dizajnerskih agencija i maloprodajnih trgovina s fotografijom. SC-P5300 nudi iznimnu kvalitetu slike zahvaljujući dosljednosti i točnosti Epsonove ispisne glave Micro Piezo tehnologije, kao i s optimiziranim rasponom boja i UltraChrome Pro10 tintom s ljubičastom bojom kao standardom. Pisač također nudi poboljšani BEO (Black enhanced overcoat) i carbon black za isporuku najveće gustoće, kao i poboljšani kontrast, bolji tonalitet boja i smanjenu bronzini odsjaj u tamnim područjima na sjajnom mediju.

Dodatni proizvodni pisači na štandu ove godine su:

Epsonov kompaktni SC-F100 A4 sublimacijski pisač dizajniran za proširenje poslovnih prilika s visokokvalitetnim ispisom na širokom rasponu darova i promotivne robe. Razine kvalitete i dosljednosti postižu se Epsonovom ispisnom glavom PrecisionCore MicroTFP i preglednom tablicom (LUT) koja je dizajnirana za promotivnu robu i darove, kao i za krute podloge.

Epsonov prvi sublimacijski pisač od 24 inča – SC-F500 – razvijen kako bi pomogao promotivnim kućama, fotolaboratoriju, proizvođačima odjeće i kopirnicama da povećaju izbor kupaca kroz fleksibilan ispis visoke kvalitete

Nedavno lansirani SC-F6400H 44-inčni sublimacijski pisač sa 6 boja omogućuje tvrtkama proširiti se u nove tržišne niše, budući da prošireni setovi tinti mogu postići širi raspon boja s narančastom i ljubičastom, smanjiti zrnatost sa svijetlim cijan i magena bojom ili ispisati prave fluorescentne boje s fluorescentno rozom i žutom.

Marko Đurić zaključuje: „Mnoge male i srednje tvrtke koriste Epsonovu tehnologiju digitalnog ispisa za proizvodnju i maloprodaju jedinstveno dizajniranih, veoma poželjnih i personaliziranih artikala, tako da ćemo ove godine na našem štandu pokazati mnoge dobre primjere takvih artikala. Štand će biti predstavljen kao izložbeni prostor s mnogo šarenih primjera personaliziranih i promotivnih artikala, od majica kratkih rukava po narudžbi, fotografija i platnenih aplikacija do bilježnica po narudžbi, maski za telefone, magneta, podmetača i boca za vodu.”