Epson i Anker su podmirili slučaj vezan uz svjetlinu projektora

anker

Anker će ispraviti navedene lumene u skladu s industrijskim standardima. Nagodba naglašava predanost Epsona međunarodno prihvaćenim standardima koji vrijede za cijelu industriju i pomažu potrošačima donijeti informiranu odluku o kupnji

Epson je danas objavio da je postigao nagodbu s Ankerom za njegovu nedavnu tužbu u kojoj ističe zavaravajuće prakse oglašavanja. Prema uvjetima nagodbe, Anker je pristao ispraviti prethodno pogrešno navedene lumene svojih projektora kako bi odrazio točnije tvrdnje o svjetlini u korist potrošača. Prvobitna žalba podnesena je kao dio Epsonovih stalnih nastojanja da osigura robnim markama korištenje međunarodno priznatih i prihvaćenih standarda svjetline kako bi potrošačima pomogli u donošenju informirane odluke o kupnji.

Naš cilj je jasan – osigurati da potrošači imaju točne informacije pri donošenju odluka o kupnji.” Rekao je Mike Isgrig, potpredsjednik, potrošačka prodaja i marketing, Epson America. “Ankerovi postupci ispravljanja tvrdnji o lumenima prema industrijskim standardima mjerenja pomažu potrošačima osigurati što očekivati od performansi njihovih projektora. Dosljedna uporaba standardiziranih metrika u konačnici pozitivno utječe na cijelo tržište te osigurava potrošačima pravi projektor za njihove potrebe gledanja.”

Anker će ispraviti specifikacije lumena za sljedeće modele:
  • Nebula Cosmos Laser 4K (D2350) smanjit će se s 2400 lumena na 1840 lumena
  • Nebula Cosmos Laser (D2341) smanjit će se s 2400 lumena na 1840 lumena
  • Nebula Cosmos (D2140) smanjit će se s 900 lumena na 810 lumena