Borba protiv klimatskih promjena i zaštita sigurnosti vode

cdp

CDP, međunarodna organizacija za zaštitu okoliša, stavila je korporaciju Epson na popis A kategorije za svoja postignuća u borbi protiv klimatskih promjena i sigurnosti vode.

CDP je neovisna neprofitna dobrotvorna udruga koja upravlja globalnim sustavom otkrivanja stanja u okolišu. Svake godine potiče poduzeća da mjere i upravljaju svojim rizicima i prilikama povezanim s klimatskim promjenama, sigurnošću vode i krčenjem šuma. CDP to čini na zahtjev investitora, kupaca i gradskih dionika – koji koriste informacije za donošenje odluka o poduzećima u koje ulažu.

Epson vjeruje da je dobio priznanje za postizanje niza mjera za smanjenje ispuštanja ugljika nakon uspostave radne skupine za financijske objave povezane s klimatskim utjecajem. Nedavne inicijative uključuju implementaciju i dovršetak programa za prelazak na 100% obnovljivu električnu energiju na lokacijama Epson grupe diljem svijeta .

Tvrtko Ljubić, Business System menadžer za regiju Balkana, Epson, komentirao je: „Dobivanje CDP ocjene A u dvije kategorije – klimatske promjene i sigurnost vode – šalje snažnu poruku našim kupcima, poslovnim partnerima i investitorima. To pokazuje koliko je Epson duboko predan postizanju negativnog ispuštanja ugljika u svim svojim globalnim operacijama. Najnovija CDP ocjena A dodatno dokazuje da smo ozbiljni u borbi protiv klimatskih promjena i pripremi našeg poslovanja za budućnost.“

CDP procjenjuje ekološke aktivnosti kompanija u ime više od 740 institucionalnih investitora diljem svijeta s ukupnom imovinom od 136 trilijuna američkih dolara. Rezultati upitnika koriste se za procjenu poduzeća u smislu ekološke učinkovitosti za vodeće svjetske indekse društveno odgovornog ulaganja (SRI) koje koriste ESG investitori.

Od preko 23.000 poduzeća koja su otkrila informacije putem CDP-a, manje od 2% ih je dospjelo na A listu. Epson je jedno od malog broja poduzeća koje je dobilo ocjenu A u dvije kategorije, što je priznanje da je Epson lider u održivosti. Osim što je važna izjava institucionalnim ulagačima koji donose ESG investicijske odluke, Epson vjeruje da ovaj prestižni popis šalje snažnu poruku kupcima koji traže proizvode i usluge koji smanjuju njihov utjecaj na okoliš, kao i poslovnim partnerima i drugim dionicima.

Više informacija o udruzi CDP možete pročitati ovdje.