Zbor Izvor slavi 30 godina djelovanja velikim koncertom

zbor izvor

Izvorovih 30 – koncert je kojim će zbor Izvor u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u utorak 7. svibnja 2024. godine s početkom u 20 sati obilježiti 30 godina neprekidnog umjetničkog djelovanja.

Zbor koji vodi Ivana Jelinčić, slavljeničkim će se koncertom prisjetiti svojeg razvoja te najljepših trenutaka postojanja.
Zbor Izvor djeluje u Župi svetog Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki. Osim po euharistijskom djelovanju, zbor je poznat i po vlastitim koncertima te suradnjama s vrhunskim svjetskim i domaćim izvođačima. Među suradnjama na koje su članovi zbora posebno ponosni su one s Howard Gospel Choirom, Glorijom Gaynor, Oliverom Dragojevićem i Edom Maajkom. O kvaliteti zbora govori i činjenica da je nastupio u završnici emisije Do posljednjeg zbora Hrvatske radiotelevizije.

Na repertoaru Izvora su hitovi svjetovne glazbe, emotivne duhovne šansone te energični gospel po kojem je Izvor poznat i izvan granica zemlje.

Neizmjerno se veselimo ovom koncertu! Imamo onaj osjećaj kao kad nakon srednje škole krećete na fakultet. Izvor čine pojedinci, ali zajedno smo zapravo jedna velika obitelj. Sretni smo, ponosni i uzbuđeni pred koncert kojim obilježavamo ovaj veliki jubilej! Jedva čekamo sa svojim gostima iskoračiti na pozornicu Lisinskog”, kazala je Ivana Jelinčić koja iza proslavljenog zbora s Trešnjevke stoji od njegova prvog dana.

Ulaznice za koncert Izvorovih 30 dostupne su na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te putem interneta.