Sklonište u Dumovcu predstavlja svojih 150 srdaca

sklonište

U subotu 10. veljače Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu ima Dan otvorenih vrata. Budući da je idući tjedan Valentinovo, akcija nosi naziv Mjesto sa 150 srdaca. Naime, u Skloništu je najčešće smješteno 150 pasa i mačaka. Još deseci njih na privremenom su čuvanju kod nalaznika.

U subotu će Sklonište za posjetitelje biti otvoreno od 10 do 14 sati. U tom će vremenu građani moći upoznati dumovečke njuškice koje sanjaju o svojim ljudima. Među njima su štenci stari svega nekoliko mjeseci, ali i odrasli psi među kojima su neki u Skloništu godinama. Udomljenju se nadaju i mačke koje u Dumovec najčešće dolaze bolesne ili ozlijeđene, no koje su nakon liječenja i oporavka spremne za život u nečijem toplom domu.

Iako je Dan otvorenih vrata nadahnut proslavom Valentinova, on nipošto nije rezerviran samo za zaljubljene. U Sklonište su dobrodošli svi – kako obitelji i parovi, tako i samci. Kućni ljubimci ljudima čine svakodnevicu boljom i ljepšom, a posebno su dragocjeni onima koji žive sami. Pružaju im bezuvjetnu ljubav, potiču ih na fizičku aktivnost i doprinose njihovu zdravlju.

Zbog toga se djelatnici Skloništa nadaju da će što više ljudi u subotu imati uspješan spoj s dumovečkim njuškicama. Dobro znaju kakva se srca kriju u ljupkim krznenim bićima o kojima se brinu, te da ta srca nisu potpuna dok u njih ne uđu pravi ljudi. Ističu kako se ljubav ne kupuje, ali se može udomiti.

U naselje Dumovec na istoku Zagreba jednostavno se može doći automobilom, ali i autobusom ZET-a koji vozi s Kvaternikova trga.