Savjeti kako da ručnici budu mekani i mirisni

mekani ručnici

Svatko ima neke svoje male tajne kako održati rublje i veš mekanim. U nastavku možete pročitati savjete kako da vam ručnici budu uvijek mekani i mirisni.

Savjet Lucy Ackroyd

Lucy Ackroyd, žena koja je godinama radila kao dizajnerica ručnika, tvrdi da uz nekoliko jednostavnih trikova možete jednostavno održati ručnike mekanima.

Prije svega važno je da ih nikada ne perete u prenapunjenoj perilici jer im je za dobro pranje potreban zrak. Lucy tvrdi da je najčešća greška to što ljudi odjednom peru previše ručnika koji inače zauzimaju puno prostora. Prilikom pranja u prenatrpanoj mašini, materijal skuplja vlagu i s vremenom postaje tvrd i grub.

Također, Lucy dodaje kako se ručnici ne smiju prati s drugim rubljem, a osim toga bitna je i temperatura. “Najbolje bi ih bilo prati na 40 stupnjeva. Sve više od toga može ih prebrzo uništiti. Ponekad ih možete staviti na 60 stupnjeva kako biste temeljito uklonili gotovo sve bakterije prenesene s kože”, rekla je Lucy za The Sun.

Što se sušenja tiče, ručnike nikada ne ostavljajte na radijatoru jer oni postaju tvrdi. Bolje ih je malo sporije sušiti na štriku.

Savjet Julie Eigenmann

Stručnjakinja za čišćenje Julie Eigenmann podijelila je svoj odličan trik kako da ručnici budu mekani i mirisni. Potreban vam je samo jedan prirodan proizvod.

Želite li znati moju tajnu mekih, upijajućih ručnika, svježeg mirisa? Tajna je u tome kako ih perem”, rekla je u videu. Objasnila je kako čišćenje prvo počinje dodavanjem netoksičnog deterdženta, a zatim je otkrila da odbacuje omekšivač i umjesto njega koristi se destiliranim octom.

Omekšivači ostavljaju kemijske ostatke na ručnicima zbog čega oni manje upijaju. Destilirani alkoholni ocat prirodni je omekšivač”, otkrila je.

Ena D.,Foto: Freepik