I ove godine nagrađuje se najbolji styling na Dori

looksy

Sada već etabliranu modnu nagradu Looksy by Sensation i ove će godine dodijeliti portal eurosong.hr i to izvođaču ili izvođačici s najboljim stylingom na Dori 2024.

Pobjednik će po četvrti put biti odabran kombinacijom glasova posjetitelja portala i stručnog žirija. Prvi Looksy osvojila je Albina 2021. godine, a slijedile su Tina Vukov i Meri Andraković. Hoće li se ove godine nastaviti ženski niz ili će statua „Looksy by Sensation“ otići u ruke benda ili pak muškog izvođača, saznat ćemo u nedjelju.

Pobjednik modnog izbora bit će proglašen odmah nakon proglašenja pobjednika hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije. Riječ je o nagradi za najbolju odjevnu kombinaciju s ciljem uvođenja poznatog eurovizijskog glamura u domaći izbor za pjesmu Eurovizije.

Najbolji styling bit će odabran kombinacijom glasova stručnog žirija te dvoje urednika portala eurosong.hr, a značajnu ulogu u završnoj ocjeni imat će i publika koja glasuje u online anketi koja se
objavljuje na eurosong.hr-u u nedjelju 25. veljače.

Stručni žiri

Stručni žiri čine pjevačica Nika Turković koja je s pjesmom „Hej mali“ osvojila treće mjesto na Dječjem Eurosongu 2004. Nedavno je objavila debitantski album kojim na domaću scenu donosi moderan zvuk. Pjevačica tam svojim uvijek drugačijim izgledom i zanimljivim pop pjesmama sve je poznatije ime na regionalnoj pop sceni.

Modna dizajnerica, Osječanka Lora Holjevac uspjehe niže samostalnim modnim revijama i izložbama. Zaslužna je i za kreacije Bete Sudar na Dori 2019. i Meri Andraković, prošlogodišnje dobitnice Looksyja. Ilustratorica, umjetnička direktorica i stilistica Mateja Sučević inspiraciju za svoj ženstveni vizualni potpis nalazi upravo u svakodnevici te je zaslužna za dizajn etikete višestruko nagrađivanog domaćeg brenda gina. Ante Odak je geodet koji je otkrio strast prema poeziji i fotografiji. Profesionalno se fokusirao na beauty i modnu fotografiju te je uz suradnju s brojnim poznatim brendovima fotografirao i Hanu Huljić, Petra Grašu, Albinu i druge. Uz njih, u žiriju su i dvojica urednika portala eurosong.hr Josip Bošković i Bartol Stopić.

looksy

Riječ looksy predstavlja moderan izraz za gledati, vidjeti, promatrati. A upravo je to ono što svi činimo dok biramo najbolje i komentiramo one manje uspješne odjevne kombinacije.

Nagradu i ove godine podržava Sensation! Sve informacije o nagradi moguće je pronaći na zasebnoj stranici eurosong.hr/looksy.

Polufinalne večeri Dore 2024. održat će se 22. i 23. veljače. Finale je u nedjelju 25. veljače u 20:15 sati u Zagrebu, uz izravan prijenos na HTV1.