Brojni sportaši s razlogom obožavaju boraviti baš ovdje

fantela

Jedriličari Šime i Mihovil Fantela po ekstremnim su uvjetima – snažnoj buri – oborili rekord u čamcu klase 49er, postigavši brzinu od čak 24 čvora. Sve to događalo se u mjestu gdje brojna sportska imena dolaze po savršene uvjete za trening, aktivan odmor, motivaciju i inspiraciju

Hrvatskim jedriličarima Šimi i Mihovilu Fanteli pošlo je za rukom što nikome do sada nije! Kako bi iskušali granice izdržljivosti sebe i svojeg čamca klase 49er, po snažnoj su buri isplovili kod Falkensteiner Resorta Punta Skala i dosegnuli rekordnu brzinu od čak 24 čvora. U Olimpijskom čamcu klase 49er izazov je, doduše, ploviti i održavati ravnotežu i u normalnim uvjetima, a kamoli dok puše snažna podvelebitska bura koja zatvara mostove i autoceste, ali ne zaustavlja hrvatske jedriličare. Jer, sportaši svjetskog glasa, braća Fantela, iza sebe su imali savršenu kulisu, predivnu Punta Skalu, mjesto gdje brojna slavna sportska imena dolaze po idealne uvjete za trening, aktivan odmor, motivaciju i inspiraciju.

Falkensteiner Resort Punta Skala nam je gotovo u dvorištu i uvijek je lijepo vidjeti ljude koji odmor žele provesti aktivno i dolaze tamo. S druge strane, često jedrimo upravo na mjestu na koje resort gleda pa čak i oni koji se ne bave jedrenjem mogu vidjeti kako to izgleda dok su na odmoru ili u šetnji”, rekao je Šime Fantela.

Dugačak je popis hrvatskih, ali i inozemnih sportaša koji su uživali u ovom resortu, na odmoru ili na nekom od brojnih sportskih događaja. Nogometna, teniska i plivačka akademija, sportska natjecanje, teniski kamp u društvu ATP legendi, potom tereni za mini golf, odbojku, badminton, padel, odbojku na pijesku… – ponuda sportskih sadržaja u Falkensteiner Resortu Punta Skala uistinu je impresivna. Uz ovakve uvjete, nije teško ostati visoko motiviran i, baš poput braće Fantela, obarati rekorde.

To je bilo nešto posebno, jer je bura posebna. Bura puše na refule i može dohvatiti brzine koje nijedan drugi vjetar ne može dohvatiti. To se događa na jako rijetkim mjestima, a mi smo imali priliku takav vjetar pronaći u Hrvatskoj. Boraviti i trenirati u Falkensteiner Resortu Punta Skala stvarno je privilegij“, dodaje Šime Fantela.

Baš poput brojnih sportaša koji su ovdje boravili, i braća Fantela oduševljeni su raznolikošću sportskih sadržaja, uključujući i Fortis Health & Fitness Club na 800 m2 opremljen najnovijom Technogym opremom, ali i gastro ponudom koja spaja najbolje od mediteranske i alpske kuhinje, spa konceptom i vrhunskim smještajem u Family Hotelu Diadora, Hotelu & Spa Iadera ili luksuznim vilama i apartmanima. Uz predivan pogled na zadarski arhipelag, šetnice i more koje mami svojom ljepotom, jednostavno je prava šteta ne iskoristiti sve prednosti aktivnog odmora i boravka na otvorenom, pa je ovaj premium resort – uz sve svoje druge prednosti – definitivno jedna od najljepših turističkih priča na Jadranu.