Trikovi za veći volumen kose

volumen kose

Gusta, bujna kosa koja ima veliki volumen san je svake žene. Svako desetljeće ima drugačiju proceduru za dobivanje takve kose, od tapiranja do lakova za kosu. Danas dobiti volumen znači imati bujnost u nekim “prirodnim” granicama, bez raznih preparata i visokih temperatura.

Kako bi imali veći volumen kose trebate slijediti samo određene trikove. U nastavku saznajte koji su to trikovi.

Stara škola

Ne postoji bolji, lakši i brži način za bujnost od velikih uvijača (viklera) na čičak. Kad operete kosu, sušite pramen po pramen i odmah navijte na uvijače. Držite ih u kosi dok se šminkate i oblačite, a skinite ih neposredno prije izlaska iz stana. Tako će vaša kosa imati bujnost i savršene kovrče tijekom cijele noći ili dana.

Trik sa sušilom za kosu

Prebacite kosu preko glave i osušite je bez češljanja. Na taj će se način kosa prirodno podići iz korijena i stvoriti “federasti” efekt odnosno kosa će poskakivati dok se krećete. Prije nego počnete sušiti kosu prođite pjenom za oblikovanje, a kada ste gotovi pošpricajte kosu šamponom za suho pranje.

Poznati frizeri također preporučuju da kosu sušite u svim smjerovima kada je okrećete – sa strane, odozgo, odozdo. Za maksimalan učinak važno je sušiti iz svih kutova.

I odjeljak ima svoju ulogu

Gdje ćete podijeliti kosu, odnosno gdje vam je razdjeljak, igra veliku ulogu u dobivanju volumena. Ako vam je razdjeljak po sredini, malo ga skratite ili ga pomiješajte. Ovo će potaknuti vašu kosu da raste “gore”, umjesto da samo beživotno pada.

U slučaju da vam se ne sviđa razdjeljak po sredini – nema problema. Duboki razdjeljak sa strane može vam pomoći da stvorite volumen, a zavlačenje jedne strane iza uha može stvoriti iluziju duže kose.

Ako imate kovrčavu kosu

Ako imate kovrčavu ili valovitu kosu, prstima nježno izvlačite pramen po pramen iz korijena, a zatim sušilom za kosu dodajte malo topline da malo odvojite kosu. Vaša kosa će imati izvrstan, osvježen izgled, ali i maksimalnu bujnost.

Izvor: Ženski magazin