Raskićena božićna drvca donijela veselje u ZOO

raskićena božićna drvca

I raskićena božićna drvca donose sreću i veselje! Potvrđuju to stanovnici Zoološkog vrta Grada Zagreba u čije su nastambe pristigle smreke i jele koje su Vrt krasile tijekom adventa te božićnih blagdana.

Servala, leoparde i afričke lavove očarao je miris crnogorice. Velike mačke, naime, uživaju u njušenju njezine smole i povremeno svoje krzno naslanjaju na miomirisne iglice.

Vazdazelena drvca dobili su i smeđi medvjedi, prstenastorepi lemuri, merkati i bizoni. Nekim su životinjama drvca poligon za igru, a nekima neobičan pladanj. Među grančicama su skrivene životinjama omiljene poslastice. Lemuri su među iglicama pronalazili sušene brusnice, merkati zrikavce, a bizoni su grickali same grančice crnogorice koje su za njih nutritivno bogate i zdrave.

raskićena božićna drvca

Podjela raskićenih božićnih drvaca životinjama jedna je od naših tradicionalnih aktivnosti kojima stanovnicima Divljeg srca grada obogaćujemo životni prostor. Životinje s velikim zanimanjem pristupaju svemu novome što se nađe u njihovoj blizini. Drvca donosimo u nastambe životinja onih vrsta kojima to čini najveće zadovoljstvo. Jele i smreke potiču ih na prirodno ponašanje. Njuše ih, zaviruju pod njihove grane, pomno istražuju njihove iglice i koru… Posebno se razvesele ako tu pronađu i nešto čime mogu omastiti brk“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Hrvatske su šume Vrtu prije adventa darovale 20 smreka i jela koje su prvo prigodno okićene, a sada podijeljene životinjama.

Drvca će u nastambama životinja ostati nekoliko dana, pa će posjetitelji Vrta i tijekom vikenda moći vidjeti kako koja životinja na njih reagira. Zoološki je vrt do daljnjega otvoren svakodnevno od 9 do 16, a ulazak u Vrt je moguć do 15 sati kada se zatvaraju blagajne.