Kojoti novim singlom najavljuju koncert u Tvornici kulture

kojoti nismo djeca

Ususret velikom zagrebačkom koncertu kojim će obilježiti 30 godina postojanja benda, Kojoti su objavili novi singl ‘Nismo djeca‘. Novu pjesmu, ali i stare hitove publika će čuti već u subotu, 10. veljače 2024. godine u Tvornici kulture.

Kojoti – „Nismo Djeca (Official Music Video)“

Pjesma ”Nismo djeca” već je oduševila publiku na koncertima kultnog zagrebačkog benda i nagovijestila status buduće rock himne generacije. Iskreni stihovi s temom iz svakodnevnog života, zarazan refren i plesni ritam elektrizirajuće energije dobitna su kombinacija koja osvaja na prvo slušanje. Glazbu i tekst pjesme smislio je Davor Viduka, a aranžman su napravili Davor Viduka, Alen Marin, Vanja Marin, Bobo Grujičić i Noa Rupčić. Srđan Sekulović Skansi zaslužan je za miks, master i snimanje singla, dok je spot nastao u režiji Dimitra Dimitrovskog i Arijane Velić. Kojoti su prošle godine predstavili pjesme ”Danima” i ”Sram”, a objavom trećeg singla kristaliziraju se zvuk i energija koju nosi novi materijal benda.

Otkako su se 2017. godine vratili na scenu, Kojoti s publikom dijele nabrijanu rokersku energiju. Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski, ali i regionalni rokenrol. Bend je osnovan prije 30 godina u ovo vrijeme, a nakon više od 20 godina diskografske pauze, Kojoti su se 2017. godine vratili na scenu te dvije godine kasnije objavili album ”Sve je pod kontrolom?”. Pozitivne kritike pokazale su da i nakon 30 godina od osnutka benda glazbenici u sebi nose jednaku snagu i kreativnost. To potvrđuje i nominacija za Porin u kategoriji za najbolji rock album godine.

Najproduktivnije su razdoblje za bend bile devedesete. Svoj su debitantski, eponimski album Kojoti snimili i objavili 1995. godine. ”Halucinacija” je uslijedila samo godinu nakon, a već 1998. godine objavljen je ”Sex, Disco, Kung Fu”. Kojoti su još od početka devedesetih svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, ali i regiji, a znakovito je da su upravo oni, još kao demo bend, otvorili prvi Fiju Briju festival 1994. godine. ”Sto milja daleko od nje”, ”Razuzdan i lud”, ”Zadovolji me” i ”Hodala je pola metra iznad zemlje” samo su neke od pjesama koje su zaludjele publiku diljem regije. S radom su prestali 2000. godine, a legendarni se i dugoiščekivani povratak na scenu dogodio tek 2017. godine. Nakon sedamnaestogodišnje pauze bend je, na opće oduševljenje i publike i kritike, ponovno počeo svirati nastupom na festivalu Brijačnica. Nakon toga objavljuju CD box set ”Dragocjeno, raskošno, blistavo” na kojemu su okupljeni remasteri dotadašnjih izdanja.

U sklopu svog koncerta u Tvornici Kojoti će proslaviti 30 godina od osnivanja benda te promovirati novi singl, a publika će moći uživati u pjesmama koje su formirale i promijenile scenu ovih prostora. Zvuk prljavog i sirovog rokenrola podsjetit će publiku da je još uvijek živ i da su Kojoti nezamjenjivi.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 18 eura.