Ručno rađena kapica Djeda Božićnjaka za sretnije blagdane

podržimo zajedno

U ovo predblagdansko vrijeme darivanja i zajedništva, najbolji poklon koji drugima možete darovati su pažnja, druženje i vrijeme koje provodite zajedno. Vođeni tom idejom, korisnici ustanove socijalne skrbi Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – “JA kao i TI” ovih tjedana okupljaju se u prostorijama ustanove u Osijeku i marljivo rade u iznimno kreativnoj i poticajnoj atmosferi izrađujući božićne ukrase koji se mogu naći u domovima svakog od nas. Osječka Saponia pokrenula je ove godine prvi put inicijativu “PODRŽIMO ZAJEDNO” u suradnji s Centrom “JA kao i TI”.

Ova jedinstvena inicijativa stvorena je s ciljem pružanja podrške osobama s mentalnim izazovima te njihove integracije u svakodnevni život zajednice. Za nadolazeće blagdane, Ornel boce će biti ukrašene posebnim dodatkom – crvenim božićnim kapicama Djeda Božićnjaka. Ove kapice nisu samo ukras, one su rezultat marljivog rada i kreativnosti osoba s mentalnim poteškoćama iz Osijeka i okolice Osijeka. Svaka kapica, izrađena ručno s puno ljubavi, simbolizira radost darivanja, podršku i prihvaćanje različitosti. Osim što svaka kapica nosi snažnu poruku “Zagrljaj mekoće za zagrljaj dobrote”, svi koji u ovom razdoblju u Konzum prodavaonicama kupe označene boce Ornela, podržat će ovu plemenitu akciju i postati dijelom priče o empatiji, suradnji i zajedničkom napretku.

Ovim projektom želimo podići svijest o važnosti integracije osoba s mentalnim izazovima i istaknuti da su oni neizostavni dio našeg društva. Svaka kupljena božićna kapica, koja ujedno predstavlja i besplatan božićni ukras, izravno podržava financijsku neovisnost i rad Centra “JA kao I TI”, obogaćujući istovremeno blagdansko iskustvo naših potrošača. Ovaj projekt omogućava našim potrošačima da postanu dijelom nečeg većeg – da zajedno slavimo različitosti i pridonosimo stvaranju sretnijeg svijeta u koji su uključeni svi članovi našeg društva”, izjavila je povodom predstavljanja inicijative Ines Umićević, direktorica marketinga Saponije i Kandita. Više od 40 korisnika, uz podršku djelatnika, sudjelovalo je u izradi nekoliko tisuća kapica, a smijeh i veselje za vrijeme njihovih druženja, dokaz su kako kreativne aktivnosti ruše predrasude i stvaraju nove vrijednosti. Ustanova inače provodi brojne aktivnosti u koje nastoji uključiti svoje korisnike: radne akcije, kreativni projekti, psihosocijalne aktivnosti. Cilj je poticati uključivost i stvarati okruženje u kojem se različitosti poštuju i prihvaćaju.

podržimo zajedno

Iznimno nam je drago što nas je tvrtka Saponia prepoznala kao subjekta koji može dati svoj doprinos zajednici i unatoč poteškoćama i izazovima koje donose mentalne bolesti, a s kojima se svaki naš korisnik svakodnevno nosi. Radom, trudom i sposobnostima možemo učiniti puno dobrog i vrijednog ovome društvu. Našim korisnicima je iznimno važno da ih susjedi i sugrađani ne gledaju kroz njihove poteškoće kojih, priznajmo, svi imamo, već kroz sve ono dobro što mogu dati. Ove i slične akcije prilika su da to jače osvijestimo i kao društvo u cjelini iskoristimo priliku pokazati razumijevanje, empatiju i senzibilitet za slabije i ranjivije članove. Zbog svega toga, veliko i iskreno hvala Saponiji s vjerom da je ovo samo početak dugotrajne suradnje koja će biti na dobrobit svih”, izjavila je Mira Leko-Ćurčić, ravnateljica ustanove socijalne skrbi Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek – “JA kao i TI”.

Inicijativa “PODRŽIMO ZAJEDNO” odražava Saponijinu posvećenost korporativnoj društvenoj odgovornosti i pokazuje kako poslovna zajednica može aktivno pridonijeti društvu. Uključivanjem osoba s mentalnim poteškoćama u proces izrade, Ornel ne samo da pomaže ovoj skupini da razvije važne vještine i osjećaj postignuća, već i motivira potrošače da postanu aktivni sudionici u ovom plemenitom projektu. Ovu inicijativu mogu podržati svi koji do rasprodaje zaliha u Konzum trgovinama kupe Ornel označen prepoznatljivom crvenom kapicom.