Kolekcija umjetnika Keitha Haringa dostupna je na televizorima

Kolekcija Keitha Haringa

Tvrtka Samsung, globalni predvodnik u industriji ekrana, objavila je da je nova kolekcija čuvenih djela Keitha Haringa dostupna na platformi Trgovina umjetninama. Kolekciju čini dvanaest najistaknutijih djela dvadesetog stoljeća koja donose njegovo neizbrisivo nasljeđe u domove diljem svijeta.

Oduševljeni smo što možemo prikazati snagu i vitalnost ovog suvremenog umjetnika na platformu Trgovina umjetninama“, istaknula je Seline Sangsook Han, izvršna potpredsjednica poslovanja vizualnih zaslona tvrtke Samsung. „Keith Haring stvorio je vizualni jezik prepoznatljiv diljem svijeta i sretni smo što možemo omogućiti pristup ovim umjetničkim djelima na digitalnoj platformi kako bi naši korisnici diljem svijeta mogli uživati u njima u svom domu.“

Kieth Haring, jedan od najistaknutijih mladih umjetnika svog vremena, bio je istinski predstavnik urbane ulične kulture New York-a osamdesetih godina prošlog stoljeća. Inspiriran uličnom umjetnošću koja je karakterizirala grad, Haring je počeo izlagati svoja djela u galerijama i muzejima diljem svijeta. Također je sudjelovao u projektima podizanja društvene svijesti, uključujući kampanje za pismenost i inicijative protiv AIDS-a.

Korisnici platforme Trgovine umjetninama sada imaju priliku prikazivati djela poput „Radiant Baby“, „Retrospect“ i „Untitled (Dancing Dogs)“, čime ova čuvena Haringova umjetnička djela postaju dostupna većem broju korisnika diljem svijeta. Kolekcija je posebno odabrana i prilagođena za 16:9 ekran The Frame televizora.

„Suradnja s platformom Trgovina umjetninama predstavljala je odličnu priliku da se legendarna umjetnička djela Keitha Haringa podijele sa svjetskom publikom“, istaknuo je David Stark, osnivač i predsjednik Artestara, međunarodne agencije za licenciranje i savjetovanje koje zastupa Keith Haring Studio. „Keith je živio pod motom da je „umjetnost za svakoga“, a The Frame televizori omogućavaju da njegov rad uđe u domove obožavatelja, kao i onih koji do sada nisu bili upoznati s njegovim radom. Nadamo se da će ova kolekcija potaknuti interes za Haringa i njegovo naslijeđe.“

Tijekom svoje karijere, Haring nije stvarao umjetnost samo iz kreativnih pobuda, već i za dobrobit svoje zajednice. Izradio je brojne murale, skulpture i slike za bolnice, udruženja za pomoć siromašnoj djeci i razne lokalne zdravstvene organizacije. Njegova zaklada je posvećena suradnji s muzejima, galerijama, izdavačima i organizatorima umjetničko-edukativnih programa koji slave njegov rad. Haring je bio tema nekoliko međunarodnih retrospektivnih izložbi, a njegova se djela nalaze u značajnim privatnim i javnim kolekcijama, uključujući Muzej moderne umjetnosti, Muzej američke umjetnosti Whitney i mnoge druge.

Od pokretanja platforme Trgovina umjetninama 2017. godine, Samsung surađuje s istaknutim umjetnicima, muzejima i umjetničkim galerijama kako bi korisnicima omogućio da se upoznaju s remek-djelima i neprocjenjivim kolekcijama iz udobnosti vlastitog doma. Osim ove kolekcije, Trgovina umjetninama sadrži tisuće drugih digitalnih umjetničkih djela velikih umjetnika, kao što su Gustav Klimt, Kandinsky i Van Gogh, i digitalne umjetničke zbirke velikih svjetskih institucija, uključujući Tate u Londonu, Muzej Prado u Madridu i Muzej Belvedere u Beču.

Za više informacija o The Frame televizorima i platformi Trgovina umjetninama samsung.com.