Druga sezona serije HALO na SkyShowtime stiže 2024. godine

serije halo

SkyShowtime najavio kako će u veljači 2024. godine početi s prikazivanjem dugoočekivane druge sezone popularne serije HALO. Epizode 1 i 2 bit će dostupne ekskluzivno na usluzi SkyShowtime od 9. veljače, a nove epizode bit će dostupne svaki tjedan.

U drugoj sezoni serije Master Chief John-117 predvodi svoj tim elitnih Spartanaca u borbi protiv izvanzemaljskog saveza poznatog pod nazivom Covenant. Nakon šokantnog događaja na poharanom planetu John ima osjećaj da će se njegov osobni rat uskoro promijeniti pa riskira sve kako bi dokazao ono što nitko drugi ne vjeruje – da se Covenant sprema napasti najveće uporište čovječanstva. U trenutku kada se galaksija nalazi na rubu uništenja, John kreće u potragu za onim što će ili spasiti ili istrijebiti ljudsku vrstu – tzv. Halo.

David Wiener (Brave New World) izvršni je producent i showrunner serije. Radnja se odvija u svijetu koji je debitirao 2001. godine s predstavljanjem prve igrice HALO za konzolu Xbox®. HALO nam na male ekrane donosi prikaz monumentalnog sukoba ljudske vrste i izvanzemaljskog saveza Covenant u 26. stoljeću, u kojem se osobne priče likova isprepliću s akcijskim scenama, pustolovinama i živopisnom vizijom budućnosti.

U glavnim ulogama serije HALO nastupaju Pablo Schreiber (American Gods) kao Spartanac Master Chief John-117 i Natascha McElhone (Californication) kao dr. Halsey. Njih dvoje ove su godine i producenti serije. Od ostalih glumaca koje ćemo gledati i u drugoj sezoni serije valja istaknuti Jen Taylor (koja je svoj glas posudila likovima u igricama HALO i RWBY) u ulozi Cortane, Bokeema Woodbinea (Fargo), Shabanu Azmi (Fire), Natashu Culzac (The Witcher), Olive Gray (Half Moon Investigations), Yerin Ha (Reef Break), Bentleyja Kalua (Avengers: Age of Ultron), Kate Kennedy (Catastrophe), Charlie Murphy (Peaky Blinders) i Dannyja Sapanija (Penny Dreadful).

Ove sezone njima će se pridružiti Joseph Morgan (Vampire Diaries, The Originals) i Cristina Rodlo (No One Gets Out of Here Alive, The Homeless World Cup). Morgan glumi Jamesa Ackersona, izvanrednog obavještajnog operativca koji je profesionalnu karijeru proveo napredujući unutar UNSC-ova tajnovitog Ureda mornaričke obavještajne službe. Rodlo glumi Taliju Perez, skupnicu koja se specijalizirala za lingvistiku i radi u jedinici za komunikaciju UNSC-ovih Marinaca. Nedavno je unovačena i još uvijek nema borbeno iskustvo. Među povratnicima iz prve sezone je i Laera (Fiona O’Shaughnessy), Sorenova osoba od povjerenja, supruga i ortakinja. Sorenov i Laerain sin Kessler (Tylan Bailey) proveo je relativno mirno, iako neobično, djetinjstvo u koloniji Rubble.

Pogledajte novi trailer

HALO je producirala kuća SHOWTIME® u suradnji s tvrtkama 343 Industries i Amblin Television. Izvršni producent druge sezone serije HALO je David Wiener, u suradnji sa Stevenom Spielbergom, Darrylom Frankom i Justinom Falveyjem iz produkcijske kuće Amblin Television. Kiki Wolfkill izvršna je producentica uime tvrtki Xbox/343 Industries, zajedno s Ottom Bathurstom i Tobyjem Lesliejem iz produkcijske kuće One Big Picture i Gian Paolom Varanijem. Seriju diljem svijeta distribuira tvrtka Paramount Global Content Distribution.

Usluga SkyShowtime korisnicima je izravno dostupna putem aplikacije SkyShowtime na uređajima s operativnim sustavima Apple iOS, tvOS i Android, uređajima Android TV, Google Chromecast, LG TV i Samsung, te na stranici: www.skyshowtime.com. Mjesečna cijena usluge SkyShowtime iznosi 6,99 eura (bez reklama).