Svečano otvorenje Ledenog parka na Tomislavcu

otvorenje ledenog parka

U subotu 2. prosinca, s početkom u 18:30h, u veličanstvenoj blagdanskoj scenografiji Trga kralja Tomislava, spektakularnom revijom na ledu “Moj Zagreb, tak imam te rad” klizačice sinkroniziranog klizanja “Zagrebačke pahuljice” i višestruko nagrađivani talijanski klizački par, Anna Valesi i Manuel Piazza, otvorit će Ledeni park. Svečano otvorenje Ledenog parka bit će popraćeno paljenjem lampica u cijelom parku. U slučaju loše vremenske prognoze (kiša) program otvorenja odgađa se za nedjelju, 3. prosinca u isto vrijeme. Ulaz na otvorenje slobodan je za sve posjetitelje.

Ledeni park svečano će se otvoriti 2. prosinca 2023. godine s početkom u 18:30 sati, što će označiti početak devete klizačke sezone na Tomislavcu. Ulaz na otvorenje slobodan je za sve posjetitelje, a ono što nas posebno veseli je što će se klizački show sa svečanog otvorenja reprizirati svake srijede u terminu od 18:30 do 19:00 sati te će također biti besplatan za sve posjetitelje. Kroz program će nas voditi Iva Šulentić, poznata hrvatska televizijska i radijska voditeljica, spikerica i glumica, a nakon svečanog programa na led će uklizati prvi posjetitelji ove sezone. Hoćeš li biti među njima?

Program otvorenja posvećen gradu Zagrebu

Ovogodišnji program svečanog otvorenja posvećen je gradu Zagrebu, njegovoj posebnoj energiji i atmosferi, ali i velikim autorima, pjesnicima i skladateljima koji su ga kroz svoj opus opjevali.

Na klizalište će uplesati znani, ali i neočekivani simboli grada, poput zagrebačkih tramvaja, starinskih fićeka, šestinskih kišobrana i gradskih golubova i to uz zvukove najljepših pjesama o Zagrebu – od žestokih rok ritmova Prljavog kazališta, Parnog valjka i &TD Banda, preko nostalgičnih šlagera Arsena Dedića, Drage Diklića i Jadranka Črnka, pa sve do bezvremenskih hitova velikog Ive Robića.

Klizačka izvedba “Stranci u noći”

Anna Valesi i Manuel Piazza, naši počasni gosti, talijanski klizački par, otvorit će Ledeni park svojom izvedbom točke ‘Stranci u noći’. Posebnu čar ovom događaju daje činjenica da je 28. siječnja 2023. obilježeno 100 godina od rođenja Ive Robića, legendarnog hrvatskog pjevača i skladatelja. Robić, koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi i pop kulturi druge polovice 20. stoljeća, autor je pjesme ‘Stranci u noći’. Istoimena točka, koja će biti izvedena na otvaranju Ledenog parka, simbolično spaja umjetnost klizanja i bogatu glazbenu baštinu, odajući počast jednom od najvećih imena hrvatske glazbene scene.

Ovaj klizački duo, koji je zajedno osvojio četiri međunarodne seniorske medalje, započeo je svoj uspješan put u sezoni 2021/2022. Svojim međunarodnim debijem osvojili su broncu na Tayside Trophyju u studenom 2021., a zatim su u prosincu iste godine zauzeli četvrto mjesto na talijanskom prvenstvu. Siječanj 2022. donio im je srebrne medalje na Icelab International Cupu i Bavarian Openu.

U rujnu 2022. su osvojili broncu na Lombardia Trophyju i zauzeo sedmo mjesto na CS Nebelhorn Trophyju, a u listopadu 2022. otklizali su svoj prvi Grand Prix, Skate America, završivši na petom mjestu. Na početku međunarodne sezone na 2023. CS Nebelhorn Trophy, par je završio na devetom mjestu, na Grand Prixu su bili šesti, a na Kupu Kine 2023. također su osvojili visoko šesto mjesto.

Spektakularna revija na ledu

Uz Annu i Manuela na led će uklizati graciozne Zagrebačke pahuljice. Zagrebačke pahuljice su najveći i jedini klizački klub sinkroniziranog klizanja u Hrvatskoj koji broji oko 170 klizačica i klizača u svim uzrasnim kategorijama. U 25 godina svog postojanja „Pahuljice“ su nastupale na 19 svjetskih seniorskih prvenstava i na brojnim drugim klizačkim međunarodnim natjecanjima u Francuskoj, Kanadi, Švedskoj, Češkoj, Mađarskoj, Finskoj, Švicarskoj, Italiji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Austriji.

Spektakularnom revijom na ledu koja uključuje čak 5 točaka “Dobri duhovi Zagreba”, “Zagrebački tramvaji”, “Jeans generacija Novog vala”, “Gradski golubovi” i “Šestinski kišobrani”, praćene klizačem Karlo Požgajčić koji će uprizoriti velikog Ivu Robića, te blistavim svjetlima reflektora napravit će show koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Raskošni kostimi i scenografija

Organizatori su se maksimalno potrudili da Tomislavov trg postane mjesto radnje najljepše blagdanske bajke. Posjetitelje očekuje klizački show vrhunske kvalitete i produkcije koji će zasigurno oduševiti sve uzraste i uvesti nas u najčarobniji dio godine.

Raskošne kostime i scenografiju potpisuju Dženisa Pecotić, Tihana Cizelj i Sanja Jureško, vlasulje i šminku Marija Maca Bingula, koreografkinja je Sandra Pavičić, glazbeni producent je Gordan Dragić, a redateljica cjelokupnog programa je Anja Maksić Japundžić.

Mjesto stvaranja najljepših adventskih uspomena

Ledeni park na Tomislavcu postaje epicentar blagdanskog čarolije i romantične atmosfere te jedna od najljepših adventskih lokacija u gradu.

Pod milijardu svjetlećih lampica, klizanje postaje nezaboravno iskustvo. Ledene staze postaju scena na kojoj se pišu najljepše blagdanske priče, a svaki zavoj donosi novu dozu uzbuđenja. Ovdje se stvaraju uspomene koje će trajati zauvijek.

Osim klizanja očekuje vas i bogata gastro ponuda domaćih i ukusnih zimskih specijaliteta kao i široka ponuda pića i toplih koktela koji će vas ugrijati i okrijepiti. Tu su i eksponati Muzeja iluzija koji će zaisgurno nasmijati i razveselite sve uzraste.

Očekujte više od klizanja; očekujte iskustvo koje ćete prepričavati generacijama!

Za više informacija o radnom vremenu klizališta, cijenama, prigodnim programima i školi klizanja posjetite web stranicu.

Pozivaju se svi građani željni dobre zabave, druženja, glazbe i umjetnosti na svečano otvorenje omiljene zagrebačke adventske atrakcije.

Vidimo se na Ledenom!