Nova ronilačka računala imaju mogućnost ronjenja do 200 metara

descent

Garmin predstavlja ronilačka računala iz serije Descent Mk3 i odašiljač Descent T2 s poboljšanom SubWave sonarskom tehnologijom koja će, putem nadolazeće softverske nadogradnje, dodati mogućnost komunikacije ronioca međusobno i pomoć roniocima uz nadzor tlaka u boci. Descent Mk3 serija, izrađena s naglaskom na ronjenje kao primarnom svrhom, dolazi u dvije veličine – 43mm i 51mm – s opcijama za integraciju zraka na oba modela, sa živopisnim zaslonom osjetljivim na dodir AMOLED tehnologije, ima vodonepropusno kućište koje omogućava ronjenje do 200 metara s metalnim nepropusnim tipkama koje su potpuno funkcionalne na toj dubini, te bateriju koja može trajati do 48 sati u načinu ronjenja . Model Descent Mk3i od 51mm također dolazi s ugrađenom LED svjetiljkom za veću vidljivost u uvjetima slabog osvjetljenja – čak i pod vodom. S alatima poput više različitih načina ronjenja, DiveView karata i razine spremnosti za ronjenje, te Garminovim nizom funkcija za zdravlje, fitness i povezanost, serija Descent Mk3 pomaže roniocima da maksimalno iskoriste svoje avanture iznad i ispod površine.

Istražite dubine – samouvjereno i sigurno

Nove nadogradnje na seriji Descent Mk3 omogućuju ronjenje s većim osjećajem sigurnosti.

Pomoć roniocu (uskoro dostupno): Ako ronioc treba pomoć, ovaj revolucionarni alat omogućit će im zatražiti pomoć izravno s njihova sata zahvaljujući poboljšanoj SubWave sonarskoj tehnologiji. Kada koriste ronilačko računalo Descent Mk3i i odašiljač Descent T2, ronioci će moći poslati upit za pomoć drugim povezanim roniocima. Povezani ronioci u blizini tada će moći vidjeti dubinu i udaljenost ronioca te ih pratiti dok pomoć više nije potrebna.

Praćenje ronilačke grupe: Korištenjem integracije zraka pratite gdje se nalaze drugi ronioci u grupi. Vidite dubinu i tlak u boci do osam ronioca koji koriste odašiljač Descent T2, do udaljenosti od 10 metara.

Dizajn usmjeren na ronjenje: Kućište koje omogućava ronjenje do 200 metara sa snažnim safirnim staklom, otpornijim na ogrebotine koje djeluje na dvostruko većoj dubini u odnosu na prethodne generacije te ima metalne vodonepropusne tipke potpuno funkcionalne na 200 metara dubine. Osim toga, svijetli zaslon osjetljiv na dodir AMOLED tehnologije pruža veću vidljivost – čak i pod vodom.

Ugrađena LED svjetiljka: Dostupna na modelu Descent Mk3i od 51 mm, integrirana LED svjetiljka s ugrađenim načinom treptanja pruža roniocima veću vidljivost u uvjetima slabog osvjetljenja, iznad ili ispod vode.

Spremnost na ronjenje: Pogledajte kako faktori poput sna, vježbanja, stresa i umora od letenja mogu utjecati na ukupnu spremnost tijela za ronjenje. Viši rezultat spremnosti može sugerirati da je vrijeme za ronjenje, dok niži rezultat može biti razlog za razmatranje ronjenja ili odabira lakšeg ronjenja.

Zaronite

Dizajniran od strane ronioca za ronioce, Descent Mk3 serija spremna je za sljedeći izlet s različitim načinima rada za ronjenje za pojedinačna i višestruka ronjenja s jednim i više plinova (uključujući nitrox i trimix), mjeračem, apnejom, apnejičkim ribolovom i zatvorenim krugom disanja. Ronioci mogu prilagoditi dodatne zaslone podataka za svaki način ronjenja ili odabrati pojednostavljeni zaslon za ronjenje s većim tekstom kako bi lakše vidjeli ključne podatke o ronjenju. Nove DiveView karte nude batimetrijske dubinske konture i više od 4.000 unaprijed učitanih ronilačkih lokacija diljem svijeta kako bi pomogle u pronalaženju određenih mjesta poput potonulih brodova, identificiranju točaka za podvodni ribolov i još mnogo toga. Ugrađeni senzori – poput altimetra, barometra, kompasa pa čak i podvodnog kompasa – pomažu u navigaciji tijekom ronjenja, a GPS na površini pomaže praćenju ulaznih i izlaznih točaka. Ronioci također mogu koristiti varijometar kako bi pratili svoje stope spuštanja i uspona tijekom slobodnog ronjenja putem zvučnih i vibracijskih povratnih informacija. Prije ronjenja, korisnici mogu provjeriti uvjete plime sa svog sata i koristiti alat za navigaciju na površini do ciljane ronilačke lokacije. Nakon ronjenja, dnevnik ronjenja omogućuje korisnicima pregled podataka, praćenje opreme, pisanje bilješki i dijeljenje detalja putem Garmin Dive mobilne aplikacije.

Izvan ronjenja

Kao premium multisport GPS pametni sat, serija Descent Mk3 uključuje desetke unaprijed učitanih profila aktivnosti za trčanje u prirodi, plivanje, planinarenje, golf i još mnogo toga kako bi korisnici pratili svoje kretanje. Premium fitness funkcije poput VO2 max, preporučenih dnevnih treninga za trčanje i vožnju bicikla, razina izdržljivosti i razina uspona mogu pomoći korisnicima da ostanu u formi za sljedeće ronjenje, dok informacije o wellnessu poput praćenja sna, kvalitete sna, pulsnog oksimetra i savjetnika za oporavak od umora od letenja, mogu pomoći korisnicima da bolje razumiju svoje tijelo.

Bilo da istražujete novo odredište ili ostajete bliže kući, serija Descent Mk3 ima funkcije navigacije i orijentacije koje pomažu u svakom koraku. Unaprijed učitane TopoActive karte iz cijelog svijeta mogu pomoći u održavanju istraživanja na pravom putu, dok tehnologija SatIQ može pružiti vrhunsku točnost pozicioniranja s multi-band GPS-om uz optimizaciju trajanja baterije. Stvarajte ili pronađite postojeće tečajeve u aplikaciji Garmin Connect i dobijte smjernice korak po korak izravno sa sata, ili unesite željenu udaljenost i dobijte prijedloge ruta s povratnim putovanjem koje koriste TrendLine usmjeravanje kako bi pronašli najbolje lokalne staze.

Ispunjen s funkcijama povezanosti, serija Descent Mk3 omogućuje roniocima: primanje pametnih obavijesti; preuzimanje pjesama s aplikacija Spotify, Deezer ili Amazon Music (zahtijeva pretplatu) za slušanje bez telefona; vježbanje s većim osjećajem sigurnosti uz detekciju incidenata i pomoć; brz prolazak kroz blagajne s Garmin Pay bežičnim plaćanjem; i još mnogo toga.

Dostupan odmah, Descent Mk3 od 43 mm ima preporučenu maloprodajnu cijenu od €1.249,99. Dok je Descent Mk3i od 43 mm s dodanom integracijom zraka, mogućnostima razmjene poruka ronioca i opcijama brončanog titanijskog oboda dostupan za €1.499,99. Za one koji traže integraciju zraka i veći zaslon, Descent Mk3i od 51 mm nudi se s titanijskim obodom DLC sive boje i crnim remenom od silikona za €1.649,99 ili s remenom od DLC titana za €1.849,99. Odašiljač Descent T2 ima preporučenu maloprodajnu cijenu od €499,99.