Dubioza Kolektiv osvojila Meksiko

dubioza

Dubioza Kolektiv vratila se iz Meksika gdje je u sklopu turneje “Come To Mexico Cabrones” svojim furioznim koncertima po prvi put osvojila ovaj daleki dio svijeta. Obilježavajući 20 godina rada najveći bend našeg podneblja održao ukupno sedam nastupa i po tko zna koji put pokazao da njihova glazba ne poznaje granice.

Svoju impresivnu međunarodnu karijeru Dubioza Kolektiv su dokazali na jednom od najvećih glazbenih tržišta, a nezaboravna turneja Meksikom bend je odvela na tri klupska i četiri festivalska koncerta. Puebla, Texcoco, Guadalajara, Guanajuato, Aguascalientes, te dvostruki nastup u Ciudad De Mexico, postaje su na kojima je Dubioza dovela euforiju na pozornice i pozdravila horde novih fanova.

Bend je tako svirao na najvažnijem kulturnom festivalu u Latinskoj Americi, a nastup na Festival Internacional Cervantino, prema riječima organizatora, bio je najspektakularniji koncert cijelog festivala. Koncert je svojom reakcijom potvrdila i euforična publika u prepunom prostoru, a cijeli se nastup prenosio i na državnoj televiziji.

Akustična svirka na kultnoj alternativnoj tržnici El Chopo u Ciudad De Mexico, koja od 60-ih godina okuplja ljubitelje glazbe i vinila, stavila je Dubiozu na mapu grada. Članovi benda, od javnog prijevoza do ulica, susreli su se sa prepoznavanjem od strane prolaznika, bilo da su putovali javnim prijevozom ili šetali ulicama, dok su stanovnici tražili priliku za fotografiranje s njima. Jedan od najupečatljivijih trenutaka bio je i onaj kada je djevojčica u metrou prepoznala Dubiozu i zapjevala “Hay Libertad”. Također, u gradu Guanajuatou, zastava BiH se zavijorila povodom nastupa benda na Cervatino festivalu.

Dubioza Kolektiv osvojila Meksiko

Dubioza je oduševila publiku na najvećem ska festivalu u Meksiku – SKATEX, a – turneju su završili u Aguascalientesu na festivalu u čast najvećeg meksičkog praznika Dia de los Muertos.

Sjajne dojmove o meksičkoj turneji dijele i lokalni glazbenici, a scena bruji o utiscima koje je Dubioza ostavila na publiku i klubove. Slažu se i mediji, pa tako Periodico Cocorreo kaže da je Dubioza “bez sumnje jedne od glavnih zvijezda Cervantino festivala koji su u sat i pol natjerali sve posjetitelje da plešu, pjevaju i da ih glazba ponese”. Hvaleći spektakularan nastup AM Periodico kaže da je koncert Dubioze na najvažnijoj pozornici Cervantino festivala “jasan znak da glazba premošćuje sve granice, posebno jezične, s energijom koja tjera sve na ples”.

Meksička turneja je još jednom potvrdila da neumorni nastupi i zarazna energija čak nakon dva desetljeća postojanja pokazuju da je Dubioza Kolektiv samo jača i moćnija.

Nakon što je turneja „20 Years High“ prokrstarila Starim kontinentom, sve od Španjolske, Luksemburga i Švicarske, pa do Poljske, nastupi u Meksiku još su jedan dio obilježavanja velikih 20 godina rada. Povodom velike obljetnice već 4 Dubiozina vinila objavljena su po prvi put – „Firma Ilegal“, „5 do 12“, „Apsurdistan“ i „Wild Wild East“, a ostali stižu u nadolazećim mjesecima. Svi su dostupni na Menartovom web shopu..