Željko Joksimović u studenom nastupa pred pune dvije arene

željko joksimović

Jedan od najpopularnijih regionalnih glazbenika Željko Joksimović, nastupit će 4. studenoga 2023., u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru, a 11. studenoga 2023. u zagrebačkoj Areni. U prodaji su posljednje ulaznice za ova dva događanja.

Njegove balade poput Nisam te zbog lepote voleo, Nije ljubav stvar, Leđa o leđa smatraju se jednima od najljepših balada ovih prostora, a on je s godinama stekao kultni status u glazbenom svijetu. Premda dugo nije izbacio vlastitu pjesmu, njegovi bezvremenski hitovi i dalje privlače tisuće obožavatelja. To je dokazao nedavno napunivši varaždinsku Arenu, a skoro su rasprodane i zadarska i zagrebačka.

Željko Joksimović nije samo pjevač, on je i skladatelj, tekstopisac, producent i multiinstrumentalist. Svira čak 14 instrumenata. Talent je pokazivao još od malih nogu. Imao je samo 12 godina kad je pobijedio na prestižnom festivalu u Parizu i vratio se s nagradom Prva harmonika Europe. Paralelno je išao u osnovnu i srednju glazbenu školu. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima.

Vlasnik diskografske kuće i glazbeni producent

Osim glazbene karijere, posljednjih nekoliko godina prisutan je i na poslovnoj sceni kao vlasnik novinske agencije i čak četiri televizije. Vlasnik je i diskografske kuće koja je doprinijela razvoju mnogih mladih talenata na Balkanu.

Izgleda da sve čega se Željko dotakne osuđeno na uspjeh. Pjesma Ponoć koju je napisao za film Toma zajedno s pokojnim Predragom Tozovcem broji preko 55 milijuna pregleda na YouTubeu. Film Toma, na kojemu je radio kao producent proglašen je najgledanijim filmom svih vremena na ovim prostorima.

Joksimović je i uspješan glazbeni producent. Radio je na produkciji mnogih albuma drugih izvođača i pjesama koje su postale hitovi. Među njima se ističu Nesanica i Čija si Toše Proeskog, Miljacka Halid Bešlić, te Lejla s kojom je grupa Hari Mata Hari predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Pjesma je osvojila odlično treće mjesto, a Željko Joksimović odnio je prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora prema mišljenju kompozitora sudionika festivala.

Ulaznice za koncert Željka Joksimovića u prodaji su od u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima.