Pet centar slavi 25 godina prijateljstva i posvećenosti ljubimcima

pet centar

Pet centar, vodeći maloprodajni lanac hrane i opreme za kućne ljubimce u Hrvatskoj, ponosno nastavlja svoju dugu tradiciju podrške lokalnoj zajednici donirajući impresivnu količinu hrane za kućne ljubimce najvećoj udruzi zaštitnika životinja u Hrvatskoj. Ovo označava više od dva desetljeća suradnje, što odražava neumornu predanost tvrtke dobrobiti životinja i njezinu posvećenost stvaranju značajnog utjecaja na zajednicu kojoj služi.

Od 1999., Pet centar postao je neizostavni dio hrvatske skrbi o kućnim ljubimcima, nudeći širok raspon proizvoda i usluga za kućne ljubimce. Izvan svoje uloge trgovca, Pet centar je kontinuirano pokazivao svoju predanost dobrobiti životinja s godišnjim donacijama hrane najvećoj udruzi zaštitinika životinja u Zagrebu te mnogobrojnim lokalnim udrugama u svim gradovima u kojima se Pet centar nalazi.

Tijekom godina, ova neprocjenjiva suradnja rezultirala je donacijom u tonama hrane, ekvivalentnoj za više od dva desetljeća prehrane za ljubimce iz udruge.

Ovaj značajan doprinos ne samo da olakšava financijska opterećenja udruge, već također osigurava da nebrojeni ljubimci imaju pristup hranjivim obrocima tijekom svog boravka, povećavajući njihove šanse za pronalazak vječnih domova. Udruge zaštitnika životinja poput Noine Arke igraju nezamjenjivu ulogu u zajednici, nudeći utočište za napuštene i zanemarene životinje. Međutim, često se suočavaju s ograničenim resursima, što čini donacije organizacija poput Pet centra ključnima za njihovu daljnju operaciju“ istaknula je Helena Fink, osnivačica udruge Noina Arka.

Predanost Pet centra ovoj udruzi ističe vjerovanje u načelo da tvrtke trebaju aktivno doprinositi dobrobiti svojih zajednica. Pružanjem konstantne podrške tijekom više od dva desetljeća, Pet centar je dokazao da korporativna odgovornost ide dalje od profita i proteže se na boljitak društva.

Nakon snažne ekspanzije u prvoj polovici godine u kojoj smo povećali ukupni broj dućana na 19 te istim tempom nastavljamo dalje, dnevno se ulažu timski napori kako bismo ojačali korporativnu odgovornost prema zajednici i pomogli u podizanju svijesti o problemu napuštenih životinja. Suradnja s Noinom Arkom traje kroz cijeli naš razvoj i pomaže nam biti još bliži član zajednice zaštitinika životinja“ istaknula je direktorica Pet centra, Neda Vuk Salaba.

U svim Pet centrima u Hrvatskoj možete pomoći brojnim udrugama i malim doprinosom razveseliti velika srca napuštenih ljubimaca. Pet centar donacijske košare nalaze se u svakom od 19 Pet centara u Hrvatskoj u 7 gradova kako bi osigurali kontinuirani doprinos tokom cijele godine i pomogli kupcima u lakšem pristupu lokalnim udrugama i donacijama.

Direktorica marketinga Pet centra Mara Vuković zaključila je “Čast nam je što imamo priliku surađivati s Noinom Arkom već 25 godina, od našeg samog osnutka a isto tako i proslaviti zajedno s Noinom Arkom obljetnicu 40 godina od osnutka udruge koju slavi ove godine. Čvrsto vjerujemo u vraćanje zajednici koja nas je podržavala tijekom našeg puta. Naša predanost dobrobiti kućnih ljubimaca u Hrvatskoj ostaje neupitna, i s nestrpljenjem iščekujemo nastavak suradnje s Noinom Arkom u godinama koje dolaze. Ovim putem pozivamo i druge tvrtke da prepoznaju važnost sudjelovanja u zajednici i razmisle kako i sami mogu ostvariti pozitivan utjecaj na živote onih koje služe.“